Fostul ministrul al Muncii din România, Marius Constantin Budăi: “După ce a băgat economia în șanț, ministrul Cîțu se vaită că vine Comisia Europeană să-l amendeze?!!”

Fostul ministrul al Muncii din România, Marius Constantin Budăi: “După ce a băgat economia în șanț, ministrul Cîțu se vaită că vine Comisia Europeană să-l amendeze?!!”

Fostul ministrul al Muncii din România, deputatul de Botoșani PSD, Marius Constantin Budăi, îl critică în termeni foarte duri pe ministrul Cîțu și îi acuză pe liberali că ai făcut un adevărat dezmăț cu banul public.

“Domnule ministru, în ultimele două luni, când ați făcut dezmăț în banul public prin cheltuieli bugetare nejustificate de 9,5 miliarde lei (0,9% din PIB) nu v-ați gândit la deficit? Când ați plătit 1,5 miliarde de lei bani publici pe plasme și jeep-uri, deficitul unde era? Când v-ați grăbit să aruncați 0,9 miliarde lei în conturile fraţilor Micula iar ați uitat că există și deficit? Cui ați plătit despăgubiri ANRP şi unde s-au dus banii din Fondul de Rezervă, aproape 1 miliard de lei?”, spune Fostul ministrul al Muncii din România, Marius Constantin Budăi, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Acesta mai susține că Guvernul liberal a angajat, fără să verifice, plăți în valoare de 1,6 miliarde lei pentru primarii PNL prin programul PNDL, și a rambursat firmelor de casă TVA în valoare de 2,5 miliarde lei.

“Când ați văzut că ați rămas fără bani din cauza cheltuileilor haotice, domnule ministru demis, v-ați gândit că ar fi bine, pentru ca deficitul să fie și mai mare, să nu încasați nici venituri la buget de 7 miliarde lei??!! Nu spuneați, la a doua rectificare făcută în 2019, că veți încasa 4,6 miliarde lei în două luni? A mai văzut cineva aceste încasări? Dar dvs. le-ați văzut? De ce ați amânat licitatia 5G dacă nu erau bani, un minus de 2,4 miliarde lei la buget? Nu știați că veți majora și mai mult deficitul??!”, mai spune PSD-istul de la Botoșani.

“De ce mințiți și mințiți și mințiti?! Ați spus că anul acesta deficitul va fi de 3,6% din PIB și că ați luat în considerare și creșterea pensiilor și creșterea salariilor profesorilor! Atunci de ce Comisia Europeană estimează deficit de 4,9% din PIB în 2020??! Vreți să spuneți că și Comisia minte??!!! Guvernarea PSD v-a predat lecția de economie! Din păcate, nu ați învățat nimic din ea! În cei aproape 2 ani în care PSD a fost la guvernare, am ținut deficitul bugetar sub 3% din PIB! Și am plătit și pensii și salarii și am făcut și investiții! Potrivit datelor Eurostat, deficitul bugetar ESA a fost de 2,6% din PIB în 2017, 3% din PIB în 2018 și 2,8% din PIB în octombrie 2019. Chiar nu v-ați săturat de atâtea minciuni? Mai puteți??!”, concluzionează fostul ministrul al Muncii din România, Marius Constantin Budăi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrânii unei comune din Botoșani primesc, zilnic, mâncare caldă oferită de Primărie

astăzi, 18:05
581

Persoanele vârstnice din comuna Drăguşeni din judeţul Botoşani primesc zilnic, pe perioada stării de urgenţă, câte o porţie de mâncare caldă din partea autorităţilor local...

Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare mai mult timp

astăzi, 17:44
646

Un anunț de maximă importanță pentru români, o estimare venită de la Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. În direct la Digi24, acesta a precizat...

Parcuri de joacă închise și scări de bloc dezinfectate de DSPSA

astăzi, 17:35
128

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a dispus închiderea tuturor parcurilor de joacă pentru copii de pe raza orașului de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA)...