Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, după ce s-a anunțat majorarea pensiilor: "Placa asta am tot auzit-o"

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, după ce s-a anunțat majorarea pensiilor: "Placa asta am tot auzit-o"

După ce Violeta Alexandru a anunţat că pensiile se vor majora de la 1 septembrie, Marius Budăi a avut o primă reacţie la România TV.

"Placa asta cu respectarea legii am tot auzit-o. Nimeni nu spune cu subiect şi predicat că de la 1 septembrie se va majora valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei, la 1775 de lei. Când voi auzi aceste fraze, când vor vorbi toţi la unison, ministrul Muncii, ministrul Finanţelor, premierul, când vor spune toţi acelaşi lucru, îi voi crede. Ați văzut cu alocaţiile. Preşedintele Iohannis a promulgat legea, premierul Orban a mutat termenul mai încolo, l-a prorogat. Cum putem să îi credem pe aceşti oameni?", a declarat Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, la România TV.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, declarat la finele săptămânii trecute că pensiile vor crește de la 1 septembrie, așa cum prevede legea și a atras atenția asupra mai multor probleme, pe care spune ca va încerca să le rezolve, dar are nevoie de mai mult de trei luni, cât timp are momentan în funcție.

"Consider ca sistemul de pensii are nevoie de un audit, o nouă lege fără acest audit al bulversa cu totul. Îmi spun oamenii că sunt umiliți de casele de pensii și așa este, statul a eșuat în a gestiona aceste arhive. E nevoie de un moment 0. Pensiile vor crește, sumele sunt incluse în buget. Eu sunt ministrul muncii și sunt chemată să aplic legea în vigoare. Nu am niciun element care să mă facă să sugerez că această majorare nu se va întâmpla", a declarat Violeta Alexandru.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
126

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
159

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
116

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...