Dragnea a anunțat a doua propunere de premier!

"A trebuit să decidem dacă facem altă propunere. A doua propunere, din partea colegilor, este să fiu eu. Dar eu am spus în campanie niște lucruri: nu vreau să obțin o funcție forțând o lege neconstituțională și nedreaptă. Am găsit o soluție, un coleg loial în primul rând programului de guvernare și partidului, care nu merge la Palatul Victoria să își creeze acolo un pol de putere".

Dragnea a anunțat a doua propunere de premier!

 Sorin Grindeanu  Foto: pressalert.ro

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat miercuri seara cea de a doua propunere pentru funcția de prim-ministru al României.

"A fost un curent în ultimele zile, mii de mesaje primite care ne cereau să trecem la suspendarea președintelui. Avem o forță foarte puternică, majoritatea în Parlament. Puterea legitimă acolo trebuie să fie, nu în altă parte. Nu suntem iresponsabili să folosim această forță politică în a face rău sau în a tulbura această țară și viețile românilor", a spus inițial Liviu Dragnea.

Liderul PSD a menționat, apoi, că al doilea nume pe care colegii săi l-au înaintat a fost al său.

"A trebuit să decidem dacă facem altă propunere. A doua propunere, din partea colegilor, este să fiu eu. Dar eu am spus în campanie niște lucruri: nu vreau să obțin o funcție forțând o lege neconstituțională și nedreaptă. Am găsit o soluție, un coleg loial în primul rând programului de guvernare și partidului, care nu merge la Palatul Victoria să își creeze acolo un pol de putere. Am ales asta, acum, de a nu arunca țara într-o criză politică. Nu a fost o decizie foarte ușoară. În aceste condiții, am propus colegilor mei, după ce m-am consultat cu domnul Tăriceanu, ca propunerea noastră să fie Sorin Grindeanu", a completat Liviu Dragnea.

Cine este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a fost ministru al Comunicatiilor în Guvernul Ponta și este actualul președinte al Consiliului Județean Timiș. A fost deputat PSD de Timiș și președinte al Organizatiei Judetene a PSD Timiș și al PSD Timisoara. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar al Timișoarei.

Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş. Absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică. În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie. În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
86

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
38

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
34

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...