Declararea autostrăzilor ca obiective de interes naţional are ZERO efecte juridice?

Declararea autostrăzilor ca obiective de interes naţional are ZERO efecte juridice?

Viceliderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a afirmat că declararea autostrăzilor ca obiective de interes naţional, în CSAT, nu are niciun efect legal, fiind doar o declaraţie retorică şi o demagogie menită să acopere incapacitatea guvernului PSD, după ce Guvernul a declarat că autostrada Moldovei A8, Iaşi - Tg. Mureş, ar putea fi declarată obiectiv de interes naţional.

„Autostrăzile în C.S.A.T. - o declaraţie a neputinţei cu efecte zero în practică.Declararea autostrăzilor, fie că e vorba de Ploieşti-Braşov sau de Tg. Mureş-Iaşi, ca “obiective strategice de interes naţional” în C.S.A.T. are ZERO efecte juridice. Este strict o declaraţie retorică, o demagogie care să mai acopere neputinţa enormă a guvernului PSD. Nu există niciun efect legal, în prezent, al acestei declaraţii. În mod fals circulă în spaţiul public/media diverse posibile consecinţe ale declaraţiei”, a scris Cătălin Drulă, duminică, pe Facebook.

Deputatul USR oferă ca exemplu faptul că „astfel ar putea fi finanţate din fonduri naţionale autostrăzile. FALS - şi în prezent autostrăzile respective pot fi finanţate cu orice fel de fonduri: de la bugetul naţional, din fonduri europene structurale sau din împrumuturi”.

De asemenea, Drulă spune că nu poate exista o derogare de la licitaţie, prin încredinţare directă pentru construirea unei autostrăzi, ori că nu ar mai fi necesar un aviz de mediu, dacă e declarată obiectiv de interes naţional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rezultatele ultimilor ani de guvernare: diferența dintre veniturile mici și cele mari, cea mai mare din Uniunea Europeană! Decalajul a crescut de 6 ori!

astăzi, 09:37
33

Diferența dintre veniturile mari și cele mai mici a ajuns în România să fie cea mai mare din toată Uniunea Europeană.Românii înregistrează cele mai mari decalaje din...

La Psihiatrie, după ce a băut o sticlă cu clor!

astăzi, 08:58
104

Un bărbat a ajuns la spital după ce a spus că a băut un litru jumatate de suc amestecat cu clor. Incidentul a avut loc sâmbătă, în Dorohoi, unde tânărul de 30 de ani, a avut u...

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe după ce au fost atacaţi de animalele din curtea casei!

astăzi, 08:28
157

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe cu răni grave după ce au fostatacaţi de propriile animale, din bătătură.Doi dintre aceştia,de 43 şi 56 de ani, au ajuns la spital din cauza porcilor...