Declararea autostrăzilor ca obiective de interes naţional are ZERO efecte juridice?

Declararea autostrăzilor ca obiective de interes naţional are ZERO efecte juridice?

Viceliderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a afirmat că declararea autostrăzilor ca obiective de interes naţional, în CSAT, nu are niciun efect legal, fiind doar o declaraţie retorică şi o demagogie menită să acopere incapacitatea guvernului PSD, după ce Guvernul a declarat că autostrada Moldovei A8, Iaşi - Tg. Mureş, ar putea fi declarată obiectiv de interes naţional.

„Autostrăzile în C.S.A.T. - o declaraţie a neputinţei cu efecte zero în practică.Declararea autostrăzilor, fie că e vorba de Ploieşti-Braşov sau de Tg. Mureş-Iaşi, ca “obiective strategice de interes naţional” în C.S.A.T. are ZERO efecte juridice. Este strict o declaraţie retorică, o demagogie care să mai acopere neputinţa enormă a guvernului PSD. Nu există niciun efect legal, în prezent, al acestei declaraţii. În mod fals circulă în spaţiul public/media diverse posibile consecinţe ale declaraţiei”, a scris Cătălin Drulă, duminică, pe Facebook.

Deputatul USR oferă ca exemplu faptul că „astfel ar putea fi finanţate din fonduri naţionale autostrăzile. FALS - şi în prezent autostrăzile respective pot fi finanţate cu orice fel de fonduri: de la bugetul naţional, din fonduri europene structurale sau din împrumuturi”.

De asemenea, Drulă spune că nu poate exista o derogare de la licitaţie, prin încredinţare directă pentru construirea unei autostrăzi, ori că nu ar mai fi necesar un aviz de mediu, dacă e declarată obiectiv de interes naţional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Romsilva anunță că s-a mai scris o pagină în Apocalipsa Meteo: 100 000 de hectare pădure au fost afectate de fenomenele meteo extreme de la începutul lunii Februarie!

astăzi, 12:58
123

Fenomenele meteo extreme înregistrate de la începutul acestei luni în România au afectat în total 98.000 de hectare păduri de stat administrate de Regia Națională a P...

Nicio mamă nu ar trebui să treacă prin așa ceva: o femeie și-a găsit fiul spânzurat la Corni în propria casă

astăzi, 12:31
1782

Un bărbat de 49 de ani din Corni, a fost descoperit fără suflare, spânzurat, în propria casă.Descoperirea cumplită a fost făcută de mama bărbatului, alarmată de faptul că ac...

Cad ca muștele în plasă: încă un tânăr a fost depistat sub influenţa alcoolului

astăzi, 11:57
271

Tinerii în stare de ebrietate care se urcă la volan cad ca muștele în plasa polițiștilor de la Botoșani.Statistic, nu este zi în care un tânăr să nu încerce s...