COMUNICAT - Rotaru: "În cazul casei Președintelui Iohannis instituțiile trebuie să reacționeze ca în litigiul bulevardului Mihai Eminescu din Botoșani"

COMUNICAT - Rotaru: "În cazul casei Președintelui Iohannis instituțiile trebuie să reacționeze ca în litigiul bulevardului Mihai Eminescu din Botoșani"

 Răzvan Rotaru  

Deputatul PSD Răzvan Rotarul a declarat astăzi că instituțiile statului trebuie să facă lumină în ceea ce privește aspectele ilicite constatate de instanțele de judecată în cazul casei președintelui Klaus Iohannis. Acesta a subliniat că dacă într-o cauză civilă instanța constată existența unor acțiuni ilicite, atunci Parchetul trebuie să înceapă automat cercetarea penală pentru a stabili cine sunt vinovații. În acest sens, deputatul a dat ca exemplu cazul bd-ului M. Eminescu din Botoșani, unde DNA a intervenit imediat după pronunțarea instanței civile, care a constat că garanția pentru asfaltarea defectuoasă a fost pierdută din culpa Primăriei Municipiului Botoșani.

„Am avut un caz similar în Botoșani, în 2008, când s-a asfaltat bulevardul Eminescu, iar după puțin timp s-a făcut praf. Garanția nu mai era în bancă pentru că firma de asfaltare o luase deja cu acordul Primăriei. Instanța civilă a constat culpa, iar DNA a început ancheta pentru a stabili cine a comis infracțiunea și a semnat în Primărie. La fel trebuie să reacționeze instituțiile și în cazul casei președintelui Iohannis. Instanța civilă a anulat titlul de proprietate pentru că a fost obținut pe baza unui act fals. Deci s-a făcut un fals și uz de fals. Procurorii trebuie să facă anchetă. Cel care făcut falsul a fost deja condamnat. Trebuie stabilit cine a făcut uz de fals”, a declarat Răzvan Rotaru.

Acesta a spus că îi acordă președintelui Iohannis prezumția de nevinovăție, dar a susținut că organele statului trebuie să înlăture suspiciunile care planează asupra instituției prezidențiale. „Nu spun că domnul președinte ar fi comis uz de fals. Dar trebuie făcută o anchetă penală serioasă, pentru a se stabili cine a comis această infracțiune constatată de o instanță de judecată printr-o decizie definitivă și irevocabilă. Nu putem rămâne cu aceste suspiciuni asupra președintelui, care a declarat în numeroase rânduri că susține lupta anti-corupție și statul de drept. Procurorii trebuie să înceapă ancheta. Un vinovat există cu certitudine, pentru că fapta de uz de fals a fost constatată de instanța civilă”, a declarat deputatul PSD.
 

(Comunicat de presă)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
19

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
381

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
38

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...