Într-un templu la care nu mai vin muritorii, zeii mor și ei la scurt timp

Într-un templu la care nu mai vin muritorii, zeii mor și ei la scurt timp

Cătălin Borangic, Istoric

”Atenție! Urmează detalii și imagini care v-ar putea afecta emoțional”

Toată lumea a auzit mesajul ăsta pe la televiziuni, mesaj care are teoretic are sarcina de a ne feri de eventuale scârbe, grețuri, dezgusturi sau întristări care ne-ar strica ziua.

Teoretic ar trebui să muți pe Animal Planet sau Trinitas, nu de alta, dar ce se dă la știri poate-ți folosește ziua.

Ipocrizia e maximă, căci după ce te-am mângâiat duios pe creștet, aparent muiată de dragostea maternală pentru telespectatori, zisa televiziune dă totuși știrea și o garnisește cu titluri și comentarii din care nu lipsesc: teroare, îngrozitor, bombă, sângeros, cumplit, teribil, monstruos, morți, răniți, brutal, violență, șoc și groază.

Cu alte cuvinte, aparenta grijă față de publicul simțitor s-a evaporat mai repede decât o înghețată în Sahara. Cu amendamentul că detaliile care ar trebui să nu te lase să dormi 48 de ore sunt arareori atât de grozave pe cât promiteau la început știriștii. Dar ca să nu rămână vorba-n vânt, o fac din studio cât mai sperietoare.

În realitatea realității, așa-zisul avertisment spus la început, emaram de grija să nu-ți trimită neuronii în bejenie, este un neobrăzat intro comercial, care n-are nici o treabă cu respectul față de public. Dimpotrivă, el are scopul de a fixa omul pe programul ăla sădindu-i în cap ideea că urmează ceva palpitant, alert și interesant.

Că este așa o dovedesc nu doar studiile de specialitate care critică violența televiziunilor, ci și faptul că după ce dau cu mucii-n populație, una n-ar face vreo emisiune mai acătării despre consecințele celor prezentate, indiferent de subiectul dureros arătat.

Așa că cel mai bine ar fi când auziți avertismentul să vă înfrângeți tendința natural-românească de a beli ochii la accidentul sau bătaia cu săbii promisă de crainic și să mutați pe alt canal. De preferat unul fără tâmpenii.

Pentru că fără o legislație dură cu televiziunile de tip petarde, ele vor continua să joace murdar, exploatând până la urmă carențele noastre educaționale (și uneori umane).

Într-un templu la care nu mai vin muritorii zeii mor și ei la scurt timp.

De foame!                                                                                                                                                   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
597

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
214

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
167

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...