"O maşină se repară", viaţa unui om NU. Nea Costică de la Ambulanţă, un salvator care nu a mai putut fi salvat! FOTO

"O maşină se repară", viaţa unui om NU. Nea Costică de la Ambulanţă, un salvator care nu a mai putut fi salvat! FOTO

 Constantin Branzila  

Bărbatul în vârstă de 57 de ani care a murit, joi seara, în cumplitul accident de pe Bulevardul Mihai Eminescu, era unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi apreciat de cei cu care lucra.

Constantin Brânzilă a participat la sute de misiuni de salvare a semenilor. Îşi iubea meseria. Ca şi colegii săi, de fiecare dată când ieşea pe poarta Serviciului Judeţean de Ambulanţă era expus la pericole în trafic. Era răspunzător atât de viaţa medicilor şi asistentelor cu care lucra, cât şi a pacienţilor pe care îi transporta.

A scapat ca prin minune dintr-un alt accident!

În iulie 2013, în timp ce se afla în misiune, la intersecţia drumurilor Vorona-Tudora-Joldești, Ambulanţa condusă de Constantin Brânzilă a fost izbită în plin de o dubiţă condusă de un tânăr de 28 de ani, care a intrat în intersecţie fără să se asigure, deşi avea semnul STOP. 

Din fericire, echipajul de pe Ambulanţă a fost rănit uşor atunci, şi Constantin Brânzilă spunea la acea vreme că este bucuros că nu a fost mai rău, că au scăpat cu viaţă! "O  maşină se repară", spunea el. (detalii aici)

Al doilea impact a fost fatal!


Nea Costică, aşa cum îi spuneau colegii de la Ambulanţă, a revenit repede la muncă după acel accident, şi a continuat să îşi facă meseria cu dăruire. La fel s-a întâmplat şi joi, 19 martie 2015. Constantin Brânzilă a intrat în tură şi nimic nu prevestea tragedia ce avea să se petreacă.

La lăsarea întunericului, dispecera de la Ambulanţă anunţă echipajul din care făcea parte şi Constantin Brânzilă că trebuie să plece la Iaşi pentru a duce o fată bolnavă, însoţită de mama ei.

Echipajul, format din asistenta Irina Ciobanu şi şoferul Constantin Brânzilă, pornesc la drum, pentru cei doi fiind o misiune ca oricare alta. Au preluat pacienta şi au pornit spre Iaşi. Din păcate, drumul lor s-a oprit la doar câteva minute de la plecare, într-o intersecţie în care s-au produs până acum nenumărate accidente grave.

La intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Petru Rareş, şoferul unui TIR a intrat fără să oprească la STOP, izbind Ambulanţa, impactul violent fiind pe partea şoferului. (detalii si foto aici)

Pentru şoferul Constantin Brânzilă nu s-a mai putut face nimic, în ciuda eforturilor disperate ale colegilor săi şi ale medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe de a-l salva. Asistenta Irina Ciobanu a fost şi ea rănită, dar din fericire rănile suferite nu i-au pus viaţa în pericol. Nici mama, cu copilul care erau în Ambulanţă, nu au suferit leziuni grave.

Nea Costică a plecat la Ceruri lăsând în urmă  o soţie, două fete şi nepoţei, dar şi colegii îndureraţi care au pierdut în primul rând un prieten.

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
69

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
76

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...