O botoșăneancă și-a împlinit visul, cu fonduri europene. Povestea unei afaceri cu produse naturale, de casă

O botoșăneancă și-a împlinit visul, cu fonduri europene. Povestea unei afaceri cu produse naturale, de casă

O nutriţionistă din Botoşani a reuşit, după ani de încercări, să facă propriile reţete de paste de casă. Botoşăneanca spune că a reuşit să facă paste ca în Italia şi pe deasupra sută la sută naturale. Pasiunea a fost transformată în afacere şi a investit peste 100.000 de euro într-o linie de producţie ultra-modernă.

Marcela Dulgheru este un producător din Botoşani, care şi-a dedicat o bună parte din activitate produselor pentru o alimentaţie sănătoasă . De când se ştie este îndrăgostită de pastele făinoase. Îi place să le mănânce, îi place să le facă. De aproape 17 ani visează să-şi facă propria reţetă de paste făinoase. Abia după multe teste şi investiţii a reuşit să-şi îndeplinească visul. În momentul de faţă produce 5 sortimente de paste făinoase sută la sută naturale, după o investiţie de peste 100.000 de euro şi ani de căutări şi experimente.  

„Au acelaşi gust cu pastele italieneşti“  

Marcela Dulgheru a visat să producă paste încă din 2003. Îi plăcea să le mănânce, le consideră foarte sănătoase pentru organism şi totodată a văzut că sunt şi o oportunitate de afacere.

„Provocarea a venit în 2003 când am început să visez la o secţie de paste făinoase. Familia m-a încurajat să transform visul în realitate. Nu a fost usor să-şi deschidă respectiva linie de producţie a pastelor, dar dorinta de a face paste a făcut-o să depăşească toate obstacolele”, spune Marcela Dulgheru.   

Şi-a cumpărat utilaje din Italia, tocmai fiindcă acolo se fac cele mai bune paste. Cea mai mare provocare a fost însă găsirea reţetei potrivite. Să găsească reţeta care să-i placă şi să fie cât mai apropiată de pastele italieneşti, etalonul în domeniu. Botoşăneanca spune că au fost ani de încercări, de teste, de reţete, ca până la urmă să găsească secretul.

„Eu doream să fac paste cât mai naturale, de casă, aşa că am cochetat cu multe reţete. Abia după multe încercări, am reuşit să realizez produsul dorit de mine. În momentul de faţă produc paste după aceeaşi reţetă şi au acelaşi gust cu pastele italieneşti”, spune botoşăneanca.   

Paste sută la sută naturale şi o investiţie de 100.000 de euro  

Botoşăneanca spune că pastele sale sunt sută la sută naturale, dar în acelaşi timp au gustul autentic al pastelor italieneşti. Pentru realizarea lor foloseşte o făină specială din grâu. Practic, este un amestec de făină superioară cu făină grifică. Totodată, preparatele conţin doar făină şi apă.

„Pastele fainoase produse de noi contin doar făină şi apă, fără niciun altfel de aditivi alimentari”, spune Marcela Dulgheru.   

Anul acesta, prin fonduri europene, a reuşit să cumpere şi utilaje de ultimă generaţie pentru producţia pastelor, o investiţie de 100.000 de euro. Cu aceste utilaje, botoşăneanca produce 5 tipuri de paste realizând propriul brand, scrie Adevărul.

„Deşi sunt produse cu echipamente de ultimă generaţie, am păstrat reţeta tradiţională”, spune Marcela Dulgheru, care menţionează că pastele au multe beneficii.      

„Pastele făinoase sunt o sursă de carbohidraţi esenţiali în alimentaţia zilnică a omului pentru o bună funcţionare a organismului. Este indicat să echilibrăm în dieta zilnică proporţia macronutrineţilor, încât să avem atât proteine, grăsimi, cât şi carbohidraţi. Pastele făinoase reprezintă o variantă potrivită ca sursă de energie pentru orice tip de masă, putând fi preparate şi combinate într-o grămadă de feluri”, spune Marcela Dulgheru.

Botoşăneanca îşi vinde pastele în reţele de magazine cu produse tradiţionale şi totodată online, mai ales în această perioadă. Botoşăneanca este ajutată de familie în această afacere, inclusiv de fiica acesteia Bella Dulgheriu, tehnician nutriţionist. Aceasta are grijă ca produsul finit să aibă aportul potrivit de nutrienţi calitativi organismului, mai relatează Adevărul.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La Dolina, preotul Haras a adunat astăzi din sat toate pomelnicele și paușele și le-a așezat la fiecare mormânt din cimitir, în locul sătenilor

astăzi, 16:00
1240

Se poate. Astăzi, preotul Claudiu Ioan Haras din satul Dolina, comuna Leorda, a spus sătenilor ”Hristos s-a Înălțat!” și a făcut unul din cele mai frumoase gesturi de În...

PSD Botoșani: Să nu ne uităm eroii!

astăzi, 15:18
454

Comunicat:Ziua Eroilor, zi de mare însemnătate pentru toți românii, sărbătorită în fiecare an în aceeași zi cu o mare sărbătoare creștină, Înălțarea Domn...

Liderii administrației de stat de la Botoșani au depus astăzi o jerbă de flori în Cimitirul eroilor- Pacea

astăzi, 14:15
408

Respectând regulile de distanțare fizică, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, împreună cu subprefectul județului, Rodica Zelincă, reprezentanții Guvernului în teritor...