Povestea lui Vlad Plăcintă, botoșăneanul care a strâns milioane de euro pentru copii bolnavi

Povestea lui Vlad Plăcintă, botoșăneanul care a strâns milioane de euro pentru copii bolnavi

Pentru mulți dintre botoșăneni, Vlad Plăcinta este doar tânărul care a reușit în 2020 să mobilizeze oamenii de afaceri de la Botoșani pentru a cumpăra un aparat de testare Covid-19, aparat care a fost donat deja autorităților din domeniul sanitar din județ și pus în funcțiune săptămâna trecută. Vlad Plăcintă este însă unul dintre cei care au reușit să strângă peste 9 milioane de euro pentru cauze caritabile.Toţi banii au mers pentru vindecarea a sute de copii grav bolnavi.

Un reportaj realizat în 2018 de Digi 24, și distribuit masiv în aceste zile pe rețelele de socializare, ne-a reamintit exact lupta pe care Vlad Plăcintă o poartă de ani de zile pentru ajutorarea cauzelor care par pierdute.

2018, Digi24: "Totul s-a derulat transparent, prin intermediul unui site pe care au fost publicate poveştile celor care au nevoie de ajutor, dar şi chitanţe pentru fiecare leu cheltuit. Peste 50.000 de persoane din toată lumea au donat până acum, iar succesul l-a făcut pe omul din spatele acestui proiect caritabil să renunţe la serviciu, ca să se ocupe doar de salvat vieţi.

Vlad Plăcintă, la Digi24: „Aseară am vorbit cu mama copilului și am plătit ședință de chimoterapie pe luna ianuarie și februarie. Programam o plată pentru un copil care a făcut o parte din tratament în Turcia și acum îl fac în Italia. Şi mă pregăteam pentru deschiderea unei noi campanii, a unui copil”.

De patru ani, Vlad îşi foloseşte aproape tot timpul ca să salveze vieţi. A creat şi administrează site-ul salveazaoinima.ro, prin intermediul căruia strânge bani pentru copii grav bolnavi, al căror tratament e mult prea costisitor pentru părinţi.

Vlad Plăcintă: „Denisa, Ioan, Ervin, Luca, Simona, Bianca, Denis, Marius, Anca, Lazăr”.

Şi ar putea să continue până ar depăşi 250 de nume de copii care au primit ajutor. Ca să se facă bine, unii au avut nevoie de câteva sute de euro, alţii - de sume uriaşe: chiar şi 200 de mii de euro.

Vlad Plăcintă: „La campania asta pe care o lansez acum la 7.500 de euro, preconizez în trei zile că o să strâng banii”.

Totul se face la vedere - pe site sunt publicate toate ordinele de plată şi acte care arată în detaliu pentru ce sunt folosite donaţiile.

Vlad Plăcintă: „Avem contractele de sponsorizare de la firmă, biletele de ieșire din spital cu dignostice prin care confirmă părinții situația medicală, facturile pe care le achităm în străinătate”.

La rândul lui, Vlad se asigură personal că toţi cei care apelează la el spun adevărul.

Vlad Plăcintă: „Procedura e simplă după ce dai de mine. Îmi trimite actele medicale și le verific, sun la clinică să-mi confirme suma, să-mi dea scrisoare medicală, de acolo încep și urc campania pe site, tot ce am nevoie, fotografii, video, poveste și la urmă punem conturile noastre, începem campania. Am donatori care donează lună de lună și stau cu sufletul la gură la fiecare caz, așteaptă noutăți, dacă s-a operat copilul, dacă este bine”.

Cei mai mulţi oameni care ajută copii bolnavi prin intermediul site-ului salveazaoinima.ro sunt din România, dar donaţii vin şi din Anglia, Spania, Italia, Statele Unite, Rusia şi chiar Japonia.

Vlad Plăcintă: „Ideea mi-a venit din SUA, am văzut acolo genul ăsta de platformă. Mi s-a părut foarte interesant, mai ales că eu imi doream foarte mult să vadă omul în timp real banii care se încasează”.

Ca să lanseze site-ul, Vlad a fost sprijinit de oameni pe care nu-i văzuse în viaţa lui, dar care au aflat de idee şi au dorit să contribuie gratuit - printre ei, un angajat Google, un specialist în marketing şi un contabil. Totuşi, cel mai mare ajutor l-a primit şi îl primeşte încă de la mama lui.

Continuarea, pe Digi24.ro.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
253

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
29

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
193

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...