Inedit: O tânără din Botoșani s-a apucat de pictat burticile gravidelor, iar ideea atrage tot mai multe doritoare

Inedit: O tânără din Botoșani s-a apucat de pictat burticile gravidelor, iar ideea atrage tot mai multe doritoare

O tânără studentă din Botoșani a pus în practică o idee inedită și rar întâlnită în țară. Pasionată de pictură, aceasta a început să coloreze și să dea o formă veselă burticilor femeilor însărcinate dornice să marcheze astfel un moment deosebit din viață. Cea mai mare satisfacție este că se distrează și se relaxează alături de mămicile în devenire, spune tânăra, remunerația fiind un detaliu care o ajută să continue proiectul.

Larisa Dascălu, studentă la Arhitectură în Iași, a început să picteze „graviduțe”, așa cum îi place să își alinte clientele, în urmă cu circa două luni. Totul a pornit de la rugămintea neobișnuită a unei prietene care îi apreciază talentul.

„O prietenă însărcinată m-a rugat să o pictez. Și am văzut că nu e nimeni în Iași sau în Botoșani care să se ocupe cu asta. Așa că am luat vopsele speciale și m-am apucat eu”, rezumă Larisa.

Pasiunea pentru desen a adus-o, de-a lungul timpului, în atenția iubitorilor de frumos, talentul său fiind cunoscut și apreciat. Iar ideea inedită pare deja să atragă tot mai multe doritoare, bucurându-se de succes încă de la prima ședință. Unele cliente îi cer să reproducă modelele care le-au rămas în minte, altele se lasă exclusiv pe mână Larisei, însă fiecare pictură reprezintă o bucurie pentru ambele părți.

„Chiar am speranțe că voi reuși, având în vedere că în zonă sunt singura. Mi-a mai scris o prietenă că a vrut să-i facă cadou surorii ei o ședința de pictură pe burtică anul trecut, dar nu a găsit pe nimeni. Și cred că oamenii sunt deschiși. Și e un moment special din viața tuturor care merită celebrat, în afară este foarte popular trendul acesta. În țară la noi am văzut mai puțin. În București, în special, este mai popular, dar zic că încetul cu încetul o să prindă și în zona noastră. Și mie îmi face plăcere să îmi ocup timpul cu asta, adică și în timpul facultății, pe lângă machete sau tablouri, mai pictez burtici”, spune Larisa.

O ședință durează între o oră și jumătate și trei ore, în funcție de complexitatea picturii, potrivit tinerei. Prețul este de 100 de lei per desen, iar vopselele utilizate sunt special create pentru body painting.

„Un nou trend în materie de body painting, destinat special graviduțelor: belly painting. Ideea este preluată din India, unde există conceptul de pictură pe burta gravidei pentru a o proteja de energiile negative și a celebra miracolul din interior. Vopselele folosite sunt non toxice, special concepute pentru pictura corpului și sunt cumpărate dintr-un magazin autorizat, astfel mămica și bebelușul să fie în deplină siguranță”, explică botoșăneanca.

Partea cea mai frumoasă și amuzantă, spune ea, este momentul în care „graviduța” se uită în oglindă, pentru a vedea rezultatul final.

„Graviduțele în general emană o aura specială și chiar mă relaxez... Nu simt când trec două sau trei ore. Și e amuzant că eu știu cum va arătă la final pictura și sunt entuziasmată, iar graviduța vede părți din desen, pe dos. La final abia îi arăt rezultatul, în oglindă, și se poate bucura și ea”, relatează Larisa Dacălu.


 

Tânăra susține că va veni lunar în Botoșani și își programează deja cliente din orașul natal. Apropiații o felicită și o încurajează pentru a-și continua activitatea inedită din timpul liber, iar viitoarele mămici sunt mai mult decât mulțumite de experiența unică pe care care aleg să o parcurgă și să o imortalizeze.

„Una dintre cliente mi-a trimis poză de acasă, bucuroasă că încă îi rezistă pictura. Eram foarte fericită să văd câtă veselie poate aduce un asemenea desen. Pictura rezistă în funcție de cum o păstrează fiecare dintre ele, însă sunt concepute pentru a fi imortalizate și să rămână drep amintiri speciale din timpul sarcinii”, explică Larisa.

Tânăra a creat o pagină unde poate fi contactată de către doritoare, atât din rândul ieșencelor, cât și din cel al botoșănencelor, disponibilă AICI.

Larisa Dascălu a absolvit Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani, iar pasiunea i-a fost ghidată, în timpul liceului, de către cunoscuta artistă Talida Grunzac. Visul tinerei este să reușească să își transforme talentul în stil de viață, iar unul dintre atuuri este originalitatea, atât în plan artistic, cât și în cel personal.