Chiar și o simplă alergare, o dată pe săptămână, reduce riscul de deces

Chiar și o simplă alergare, o dată pe săptămână, reduce riscul de deces

Sportul individual sau de grup, alergarea este la îndemâna tuturor. Conform noilor cercetări efectuate de specialiști din Australia, Thailanda, Austria și Finlanda, alergatul o dată pe săptămână ar fi benefic pentru sănătate și ar reduce riscul de deces.

Noile cercetări internaționale au arătat că, indiferent cât timp sau cât de rapid, alergarea poate scădea riscul de deces pentru cei care o fac chiar și o dată pe săptămână. Această metaanaliză, realizată de cercetători din Australia, Thailanda, Austria și Finlanda, a examinat 14 studii preexistente de sănătate a 232.149 de persoane urmate între 5,5 și 35 de ani.

Cercetătorii au analizat datele pentru a vedea daca exista o asociere intre rasa si riscul de moarte, toate bolile cardiovasculare si cancerul.

Rezultatele lor, preluate online de British Journal of Sports Medicine, au arătat că alergarea părea să reducă cu 27% riscul de mortalitate cauzală la bărbați și femei, comparativ cu subiecții care nu au alergat niciodată.

În plus, orice cantitate de AVC a fost asociată cu un risc mai mic cu 30% de boli cardiovasculare și, de asemenea, a redus riscul de deces prin cancer cu 23%. Cea mai mică cantitate de accident vascular cerebral, evaluată în studiu la mai puțin de 50 de minute pe săptămână, cu o viteză mai mică de 8 km / h, a fost asociată cu o reducere semnificativă a riscului de deces din toate cauzele.

Deși oamenii de știință nu au reușit să stabilească o cantitate minimă de alergare pentru a-și reduce riscul de mortalitate, studiul lor nu le-a permis să spună că creșterea frecvenței, a duratei cursei a dus la rezultate mai bune în ceea ce privește longevitatea. Dar, deoarece această metaanaliză se bazează pe observație, cercetătorii subliniază că nu poate stabili o legătură cauzală. De asemenea, aceștia observă că revizuirea a numai 14 studii a limitat concluziile și că metodele fiecărui studiu au variat foarte mult, ceea ce ar fi putut influența rezultatele. Ei concluzionează însă că alergarea, indiferent cât de multa sau cât de deasa, este mai buna pentru tine decât să nu alergi deloc și că sportul poate îmbunătăți sănătatea și longevitatea populației.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
599

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
126

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
80

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...