Un bărbat cu HIV, trimis în judecată pentru că nu ar fi protejat-o pe o tânără de o posibilă infectare

Botoșăneanul, care știa că este infectat cu HIV, ar fi întreţinut, în 2017, relaţii sexuale neprotejate cu o tânără, fără a-i comunica acesteia situaţia în care se află.

Un bărbat cu HIV, trimis în judecată pentru că nu ar fi protejat-o pe o tânără de o posibilă infectare

Un tânăr din Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit (SIDA), a declarat, luni, prim-procurorul Valeriu Chihaia.

Potrivit acestuia, bărbatul, care știa că este infectat cu HIV, ar fi întreţinut, în 2017, relaţii sexuale neprotejate cu o tânără, fără a-i comunica acesteia situaţia în care se află.

Când a aflat, tânăra şi-a făcut analizele pentru a vedea dacă a contactat boala, însă rezultatele acestora au fost negative.

„Este vorba de o tentativă. În 2017, o tânără a avut o relaţie pasageră cu bărbatul respectiv. A aflat ulterior că era bolnav. După ce s-au făcut analizele şi au trecut toate perioadele de monitorizare din punct de vedere medical, persoana vătămată nu a fost infectată, dar şi tentativa este incriminată de lege şi dosarul a fost trimis în judecată”, a declarat, luni, pentru corespondentul Mediafax, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Iulian Chihaia.

Dosarul în care botoşăneanul este acuzat de „transmiterea sindromului imunodeficitenţei umane dobândite (HIV/SIDA)” a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Botoşani, fiind primul de acest fel.

Instanţa urmează să stabilescă un prim termen de judecată în acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la zece ani de închisoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
23

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
26

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
58

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...