Stomatolog din Botoșani condamnat în dosarul de corupție de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi!

Stomatolog din Botoșani condamnat în dosarul de corupție de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi!

Un stomatolog din Botoșani a fost condamnat de Tribunalul Iaşi la 2 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi! Stomatologul a fost prins „prins“ și condamnat pe baza interceptării telefonului!

Un stomatolog judecat pentru fapte de corupţie în dosarul presupuselor mite de la Catedra de Anatomie a UMF a fost găsit vinovat de instanţă. El îi ţinea hangul, la telefon, unui „sforar“ de la UMF, care aduna bani de la studenţi pentru a-i da profesorilor, scrie ZiaruldeIasi.ro.

Medicul a fost condamnat de Tribunalul Iaşi la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat pentru complicitate la trafic de influenţă. Andrei Cheban, care este stomatolog în judeţul Botoşani şi absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, nu a recunoscut faptele, el fiind condamnat în baza unor convorbiri telefonice, interceptate, pe care le-a purtat cu un alt tânăr care cerea bani pentru a „aranja“ examene la UMF.

În dosar se arată că Andrei Cheban s-a implicat în activitatea lui Vladimir Păun prin «sprijinul moral acordat celui din urmă, prin încurajarea în comiterea de acte de traficare a influenţei, prin abordarea studenţilor interesaţi direct, ori prin intermediarii „arabi“ pentru „a face lovele“, îndrumarea în colectarea sumelor de bani, specularea inclusiv a perioadei optime de comitere a actelor ilicite constând în fraudarea examenelor din timpul RR-urilor».

Alături de Andrei Chebac, judecătorii au mai condamnat, la aceeaşi pedeapsă, şi o femeie, Gabriela Cătănoiu, care ar fi dat şi ea bani pentru a fi admisă la un examen. Decizia de condamnare nu este definitivă, iar avocaţii lui Chebac, care nu au dorit să o comenteze, au precizat că au formulat apel.

Care erau acuzaţiile

În centrul acestui dosar s-au aflat, în primă fază, doi tineri, Mustafa Abdi şi Vladimir Păun, care au fost interceptaţi de procurori în timp ce pretindeau bani de la studenţi de la UMF, pentru a-i oferi unor profesori, de la Catedra de Anatomie, în schimbul unor note. Un profesor de la UMF a fost, de altfel, suspect în acest dosar, însă anchetatorii nu au adunat suficiente probe, şi au dispus clasarea acuzaţiilor.

În actul de acuzare, care a vizat iniţial şapte persoane, se menţiona că mai mulţi studenţi care s-ar fi arătat dispuşi să dea bani pentru note de trecere, precum şi trei presupuşi intermediari ai acestor şpăgi.

Sumele de bani vehiculate, între 150 şi 450 de euro, ar fi trebuit să ajungă, cel puţin din cunoştinţele unora dintre studenţi, la cadrele universitare, însă niciunul dintre studenţi nu a declarat că a oferit în mod direct bani profesorilor.

Cei doi tineri în jurul cărora s-a construit dosarul, Mustafa Abdi şi Vladimir Păun, au recunoscut faptele în faţa judecătorilor. Abdi a spus că nu ştia că intermedierea obţinerii unor note este o faptă penală atât de gravă, dând de înţeles că el considera această activitate ca fiind o joacă. La rândul lui, Păun a declarat că a înţeles, în timpul procesului, că ceea ce a făcut este o faptă serioasă. Amândoi au fost condamnaţi la 3, respectiv 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. Ceilalţi studenţi inculpaţi, care au recunoscut şi ei, au primit pedepse cu amânarea pedepsei.

Interceptările care l-au incriminat pe stomatologul de la Botoșani sunt cel puțin jenante și vă invităm să le parcurgeți accesând publicația ieșeană aici:  ZiaruldeIasi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
786

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
211

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...