Răsturnare de situație: Tribunalul a suspendat pensionarea lui Șerbănoiu. IPJ Botoșani are, practic, doi șefi, începând de astăzi

Răsturnare de situație: Tribunalul a suspendat pensionarea lui Șerbănoiu. IPJ Botoșani are, practic, doi șefi, începând de astăzi

Viorel Șerbănoiu s-ar putea întoarce, de marți, pe postul de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. Luni, 23 decembrie a.c., Tribunalul din Botoșani a admis solicitarea acestuia de suspendare a dispoziției prin care a fost pensionat automat, ca urmare a atingerii limitei de vârstă.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată în termen de maximum cinci zile, însă este executorie.

„Admite cererea formulată de reclamantul Şerbanoiu Viorel în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul General al Poliţiei Române. Suspendă executarea Dispoziţiei nr. 8185/25.10.2019 emisă de Inspectoratul General al Poliţiei Române, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Botoşani”, se arată în decizia instanței.

În momentul de față, funcția din care a fost pensionat Șerbănoiu este ocupată de către comisarul șef Viorel Avram, fost șef al IPJ Caraș Severin, detașat prin ordin de ministru. Prin suspendarea dispoziției de pensionare a lui Șerbănoiu, instituția botoșăneană are, practic, doi inspectori-șefi.

Șerbănoiu depusese o solicitare de prelungire a mandatului, însă aceasta nu a putut fi aprobată, întrucât Ministerul Afacerilor Interne nu avea în frunte, în acel moment, un ministru care să semneze cererea, astfel că pensionarea lui a fost făcută automat. După ce Viorel Șerbănoiu s-a pensionat, la conducerea Insectoratului Județean de Poliție a venit comisarul Eduard-Cătălin Ilașcu. La nici două săptămâni, a fost detașat Viorel Avram, prin ordin de ministru.

O soluție definitivă cu privire la menținerea în funcție a lui Șerbănoiu poate veni pe 22 ianuarie 2020, când s-a stabilit primul termen al procesului, la Curtea de Apel din Suceava.