Constructori puşi la plată, după ce o maşină s-a stricat circulând pe o stradă din Botoşani!

Judecătorii au obligat două firme de construcţii şi firma de asigurare a lucrărilor să plătească după ce o maşină a fost avariată, pentru că nu au fost semnalizate lucrările. 

Constructori puşi la plată, după ce o maşină s-a stricat circulând pe o stradă din Botoşani!

Decizia judecătorilor Judecătoriei Botoşani priveşte obligarea asiguratorului celor două firme să despăgubească proprietarul autoturismului cu 18.134 de lei.

Evenimentul rutier a avut loc în luna iunie 2015 pe strada Primăverii când Constantin M., aflat la volanul unui VW Golf, a atins o gură de canal cu partea de dedesubt a maşinii şi a declanşat airbag-urile de la şofer şi pasagerul din dreapta şi avarierea autoturismului. 

După ce şi-a reparat maşina, proprietarul a notificat primăria, însă instituţia s-a absolvit de orice vină, spunând că firmele de construcţii ce reparau strada sunt responsabile de şantier. 

Bărbatul a deschis o acţiune în instanţă în care a chemat atât primăria, cât şi cei doi constructori, Victor Construct şi Delta Con. 

Reprezentanţii instituţiei au spus că au predat amplasamentul constructorilor din octombrie 2013 şi cade în responsabilitatea executantului lucrării să efectueze semnalizarea corespunzătoare a drumului public aflat în lucru, precum și să remedieze orice neconformitate aferentă lucrărilor de reabilitare, pentru perioada în care a avut în administrare amplasamentul.

De asemenea, a dat vina pe şofer pentru incident pentru că gura de canal înălţată putea fi evitată. De cealaltă parte, cele două firme s-au învinuit reciproc în instanţă pentru obligativitatea semnalizării obstacolelor. 

În cauză s-a dispus efectuarea unei expertize care a concluzionat că în zona era o denivelare formată din placa de beton de pe o gură de canal ce avea o înălțime de 14 -18 centimetri.

Ca mecanism de producere a accidentului, s-a stabilit că autoturismul s-a izbit cu roțile din față în acest obstacol, moment în care a frânat, s-a produs o fandare puternică pe verticală a autoturismului, context în care a avut loc avarierea acestuia.

"Având în vedere direcția de deplasare, modul de semnalizare a zonei și circumstanțele producerii accidentului, reclamanta(şoferul) nu a încălcat nicio regulă de circulație. Accidentul ar fi putut fi evitat prin asigurarea siguranței circulației în intersecția în care se executau lucrările de reparație a carosabilului, prin semnalizare. Factorul generator a fost neasigurarea siguranței circulației. În urma obiecțiunilor formulate de părți, expertul a mai învederat că intersecția în care se executau lucrările de reparație a carosabilului în care s-a produs evenimentului rutier nu era semnalizată conform legii circulației pe drumurile publice, precum și faptul că nu viteza de circulație a autoturismului reclamantei a fost cauza producerii acestuia", a arătat expertul în instanţă. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
150

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
567

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
287

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...