Primar botoşănean chemat la judecată din cauza unei parcele de pământ!

Litigiile legate de modul de împărţire a pământului par că nu se mai termină, nici la peste 26 de ani de la apariţia legilor care reglementează acest domeniu. Un primar din judeţ a fost dat în judecată de o familie pe motiv că refuză să-i emită titlul de proprietate.

Primar botoşănean chemat la judecată din cauza unei parcele de pământ!

Necazuri la instanţă pentru primarul comunei Cristineşti, Marinel Stredie- Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi l-a trimis în judecată pe acesta, alături de secretarul comunei, pentru infracţiuni de abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, primarul şi secretarul comunei sunt acuzaţi că refuză să pună în posesie. "Deşi o persoană a făcut repetate cereri la Primărie pentru eliberarea titlului de proprietate pentru două suprafeţe de teren, Primăria- în fapt primarul şi secretarul comunei au refuzat punerea în posesie, demersurile pentru eliberarea documentaţiei pentru titlu. Mai mult, oamenii s-au judecat şi în civil, au obţinut o hotărâre prin care Primăria era obligată să elibereze acel titlu şi nu s-a respectat nici acea hotărâre, nu i-au dat curs. Motivul ar fi că nu mai este teren, deşi oamenii deţin terenul respectiv dar nu au titlu de proprietate pe el, ca atare nu pot nici să-l înstrăineze şi nici să obţină subvenţii", susţin anchetatorii dorohoieni.

De partea cealaltă, primarul Marinel Stredie susţine că în toată comuna Cristineşti sunt trei astfel de litigii legate de pământ, fiind o comună cu puţine probleme din acest punct de vedere. "Acolo e o greşeală. Ei mi-au făcut o plângere la Parchet însă plângerea este neîntemeiată pentru că ei au folosit terenul până acum, l-au declarat la APIA, singura problemă era că parcela era blocată, deci nu depindea de mine, ci de Oficiul de Cadastru. Eu le-am explicat că practic ei ţineau terenul, dar teoretic parcela era blocată din cauza unor măsurători greşite şi nu s-a putut elibera titlul de proprietate. Noi am vorbit la Oficiul de Cadastru dar ei ne-au făcut plângerea penală", explică Marinel Stredie.

După trimiterea în judecată, dosarul a ajuns în camera preliminară. Acolo, însă, judecătorii dorohoieni au constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţi. Marinel Stredie şi secretarul comunei, Mariana Roman, au contestat însă decizia din camera preliminară, un răspuns fiind aşteptat de la Tribunalul Botoşani.

În procesul civil deschis de cei doi reclamanţi împotriva primarului şi a secretarului comunei, instanța le-a respis acestora cererea de punere în posesie pe amplasamentul solicitat, ba chiar şi plata de daune. Asta pentru că cei doi- mamă şi fiu au fost puși în posesie cu o suprafață totală de 9,79 hectare de teren pe raza comunei Cristinești și au întocmit documentația necesară în vederea întocmirii titlului de proprietate.

Numai că dosarul nu a fost înaintat la Comisia județeană Botoşani, întrucât reclamanții nu au indicat CNP-urile tuturor titularilor dreptului de proprietate, așa cum s-a solicitat prin adresa trimisă de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani. De asemenea, reclamanții nu au fost mulțumiți de o parte din amplasamentele cu care au fost puși în posesie solicitând punerea în posesie pe vechile amplasamente. Acele amplasamente nu mai sunt însă la dispoziția Comisiei locale de fond funciar Cristinești fiind eliberate titluri de proprietate în favoarea altor persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
309

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
527

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
156

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...