Om de afaceri din Botoșani, condamnat la închisoare cu suspendare!

Om de afaceri din Botoșani, condamnat la închisoare cu suspendare!

Trei oameni de afaceri, dintre care doi din judeţul Suceava şi unul din Cucorăni - Botoşani, au fost condamnaţi ieri definitiv de magistraţii de la Curtea de Apel.

Dorel Ichim şi Dănuţ Vasilică Amărculesei, ambii din Suceava, respectiv Florin Daniel Buhă, din Cucorăni, au primit câte un an de închisoare cu suspendare.

Cei trei au fost condamnaţi pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, dar se pot declara mulţumiţi în condiţiile în care Judecătoria Botoşani îi gratulase cu câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, cei trei au fost obligaţi să-i plătească şi 140.000 de lei, cu dobânda aferentă, afaceristului pe care l-au păcălit în urmă cu 8 ani.

Potrivit documentelor aflate la dosar, cei trei au mers în august 2007 la firma Dory Construct SRL Suceava, de unde au luat mai multe materiale de construcţii pentru care au oferit bilete la ordin contrafăcute. Ulterior, marfa a fost revândută, iar banii împărţiţi între suspecţi. Când a realizat că a fost ţepuit, administratorul firmei a depus plângere la poliţie, dar capul afacerii, Florin Daniel Buhă, a plecat în Italia. Trei ani l-au căutat poliţiştii, iar când tânărul s-a întors în ţară, anchetatorii l-au ridicat şi l-au audiat.
 
Sursa: Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
265

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
317

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
446

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...