Agent principal din Poliţia Botoşani, trimis în judecată! Vezi ce a făcut!

Agent principal din Poliţia Botoşani, trimis în judecată! Vezi ce a făcut!

Un angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Viorel Ilaş, de 45 ani, agent principal de poliţie în cadrul I.P.J. Botoşani, în stare de libertate, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu.

S-a reţinut că, în cursul lunilor iunie – octombrie 2012, în calitate de agent de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani şi-a încălcat, cu bună ştiinţă, atribuţiile de serviciu, urmărind să nu antreneze răspunderea penală a fiului său – inculpat Lupu Robert-Adrian, a unchiului său – inculpat Lupu Mădălin, precum şi a inculpatului Porumbic Albert - Nicolae, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, comisă în noaptea de 21/22.07.2012, în dauna unui agent economic, de pe raza mun. Botoşani.

De asemenea, în cursul anului 2012 şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, în legătură cu instrumentarea a altor două dosare de furt calificat, comise în dauna unor persoane fizice de pe raza mun. Botoşani, conducând la vătămarea intereselor legale ale acestora.

Prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Lupu Mădălin, de 25 de ani, Lupu Robert – Adrian, de 22 ani şi Porumbic Albert Nicolae de 22 ani, toţi din mun. Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

"Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai precizează în comunicatul Parchetului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
4

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
9

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
22

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...