Botoşani: Un nou proces în cazul tâlhăriilor din decembrie anul trecut

Judecătoria Botoşani a înregistrat vineri dosarul referitor la latura civilă a procesului în care trei dorohoieni sunt judecaţi pentru tâlhărie, după ce au terorizat municipiul Botoşani cu actele lor de cruzime.

Botoşani: Un nou proces în cazul tâlhăriilor din decembrie anul trecut

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

La mijlocul lunii decembrie au atacat în mai multe rânduri, tâlhărind şi lovind fără milă femei fără apărare cărora le-au furat până şi pungile goale din poşete.

În martie au fost trimişi în judecată pentru faptele lor, iar în iunie au fost condamnaţi definitiv pentru alte tâlhării, comise în Suceava. Acum, cei trei suspecţi care, dacă nu ajungeau după gratii, cel mai probabil ar fi făcut în continuare victime, se trezesc cu un nou proces, după decizia instanţei de judecată de disjungere a laturii penale şi a laturii civile a cazului, în condiţiile în care victimele celor trei au solicitat daune pentru ceea ce au trăit şi au suferit.

Ţilia G. solicită acoperirea prejudiciului de 2.000 de lei şi daune morale de 10.000 de lei. Maria P. îşi vrea doar cei 50 de lei pe care suspecţii i-au furat. Mariana J. a calculat prejudiciul la 1.500 de lei, dar cum şi-a recuperat telefonul, se constituie parte civilă cu 1.000 de lei daune materiale şi 5.000 de lei daune morale. În fine, ultima victimă, Mariana G. doreşte doar daune morale în valoare de 10.000 de lei.

Decedată în luna august, înainte să-i vadă pe suspecţi condamnaţi, Elisabeta G. cerea acoperirea prejudiciului de 3.300 de lei şi s-a constituit parte civilă cu 3.500 de lei. Cel mai probabil moştenitorii săi vor continua acţiunea de recuperare a daunelor. De partea cealaltă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati s-a constituit parte civilă cu valoarea cheltuielilor ocazionate de spitalizarea a trei dintre victime, suma ajungând la aproximativ 4.400 de lei.

Despre trimiterea în judecată din martie a celor trei indivizi, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Indivizii care au semănat teroare în municipiu în luna decembrie, trimişi în judecată! Aruncă vina unul pe altul!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
60

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
32

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
54

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...