Botoşăneni condamnaţi pentru contrabandă cu ţigări

Doi botoşăneni, soţ şi soţie, au fost condamnaţi de Curtea de Apel Suceava la pedepse cu suspendare pentru contrabandă cu ţigări în Piaţa Centrală.

Botoşăneni condamnaţi pentru contrabandă cu ţigări

Un dosar pornit de la mijlocul anului 2014 şi-a găsit soluţionarea definitivă la Curtea de Apel Suceava, acolo unde doi botoşăneni, soţ şi soţie, au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare pentru „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

În luna martie a anului 2014, botoşăneanul, S.B. A foste prins de jandarmi pe lângă Piaţa Centrală cu vreo 45 de pachete de ţigări cu timbru de Republica Moldova. Ţigările au fost confiscate, iar bărbatul a fost obligat de ANAF la plata unui prejudiciu cauzat bugetului de stat de 484 de lei. Trei luni mai târziu, bărbatul a fost prins din nou cu ţigări, 40 de pachete aranjate într-o vestă. Când au percheziţionat autoturismul botoşăneanului, parcat pe lângă Piaţa Centrală, poliţiştii au mai găsit încă 195 de pachete de ţigări. Soţia botoşăneanului a vrut să ia vina asupra ei, în condiţiile în care bărbatul mai fusese condamnat anterior tot pentru contrabandă. Până la urmă, cei doi şi-au recunoscut parţial responsabilitatea, poliţiştii fiind ajutaţi să refacă firul poveştii şi de martorii care cunoşteau activităţile celor doi.

Dosarul a ajuns la instanţă la începutul anului trecut, iar la sfârşitul lui ianuarie anul acesta, Judecătoria Botoşani a pronunţat sentinţa de fond. Astfel, S. B. a fost condamnat la un total de trei ani şi patru luni de închisoare la care se va adăuga un spor de 10 luni, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, acesta având de executat pedeapsa de patru ani şi două luni de închisoare. Soţia acestuia, Ana B., a fost condamnată la doi ani şi trei luni închisoare la care se va adăuga un spor de şapte luni şi 10 zile(reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse), având astfel de executat în total doi ani, zece luni şi zece zile de închisoare.

Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Suceava, iar acum judecătorii suceveni au pronunţat pedepsele. Astfel., S.B. a fost condamnat la doi ani, zece luni şi şase zile inchisoare, pedeapsă suspendată pe o perioadă de trei ani, în timp ce soţia lui, A.B., a fost condamnată la doi ani şi zece luni închisoare, pedeapsă suspendată pe o perioadă de trei ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
279

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5329

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
209

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...