Baroul de avocaţi Botoşani are un nou decan, după alegeri în două tururi

Baroul de avocaţi Botoşani are o nouă conducere, după desemnarea unui nou decan ce va conduce organizaţia pentru următorii patru ani. Alegerile au avut loc în două tururi, ultimul fiind organizat vineri. 

Baroul de avocaţi Botoşani are un nou decan, după alegeri în două tururi

Pentru funcţia de decan s-au înscris iniţial cinci avocaţi, Simona Bosovici, Felix Şuhan, Mirela Lăcătuşu, Marian Simon şi Adina Sacu. După primul tur, în cursă au rămas ultimii doi, Marian Simion şi Adina Sacu. 

Vineri, 70 de avocaţi au votat-o pe Adina Sacu noul decan, în condiţiile în care contracandidatul său a obţinut 50 de voturi. 

Prodecan este Bogdan Petrovici, ce a obţinut mandatul în urmă cu un an. Tot în urmă cu un an a fost aleşi şi membrii consiliului baroului. 

Fostul decan al baroului, Irina Froicu, nu a mai putut candida pentru un nou mandat, ţinând cont că legea prevede maximum două mandate şi acest lucru s-a întâmplat. 

Din anul 2012, Adina Sacu a deţinut funcţia de consilier serviciu asistenţă judiciară.

Baroul Botoşani are 165 de avocaţi definitivi, 11 avocaţi stagiari şi 25 incompatibili, majoritatea celor din urmă fiind magistraţi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
142

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
138

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
21

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...