Baroul de avocaţi Botoşani are un nou decan, după alegeri în două tururi

Baroul de avocaţi Botoşani are o nouă conducere, după desemnarea unui nou decan ce va conduce organizaţia pentru următorii patru ani. Alegerile au avut loc în două tururi, ultimul fiind organizat vineri. 

Baroul de avocaţi Botoşani are un nou decan, după alegeri în două tururi

Pentru funcţia de decan s-au înscris iniţial cinci avocaţi, Simona Bosovici, Felix Şuhan, Mirela Lăcătuşu, Marian Simon şi Adina Sacu. După primul tur, în cursă au rămas ultimii doi, Marian Simion şi Adina Sacu. 

Vineri, 70 de avocaţi au votat-o pe Adina Sacu noul decan, în condiţiile în care contracandidatul său a obţinut 50 de voturi. 

Prodecan este Bogdan Petrovici, ce a obţinut mandatul în urmă cu un an. Tot în urmă cu un an a fost aleşi şi membrii consiliului baroului. 

Fostul decan al baroului, Irina Froicu, nu a mai putut candida pentru un nou mandat, ţinând cont că legea prevede maximum două mandate şi acest lucru s-a întâmplat. 

Din anul 2012, Adina Sacu a deţinut funcţia de consilier serviciu asistenţă judiciară.

Baroul Botoşani are 165 de avocaţi definitivi, 11 avocaţi stagiari şi 25 incompatibili, majoritatea celor din urmă fiind magistraţi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Punctul de lucru din Dorohoi pentru Permise și Înmatriculări își suspendă activitatea

Marţi, 20 Octombrie 2020
228

Activitatea de lucru cu publicul la sediul din Dorohoi al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se suspendă pe o perioadă de 14 zile, anunță...

3 superi mutări pentru play-off! Un jucător cu meciuri în Champions League, superstarul sirian și un german vor juca la Botoșani!

Marţi, 20 Octombrie 2020
374

FC Botoșani încearcă să acopere golurile, iar conducerea clubului a anunțat 5 transferuri. Daca azi dimineață a apărut numele primului jucător, atacantul Mohamad Mawas, în această...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate în contextul măsurilor anti-COVID. Operatori economici sancționați

Marţi, 20 Octombrie 2020
204

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă...