Bărbatul acuzat că a omorât cu mașina o persoană, în Centrul Vechi, trimis în judecată!

Bărbatul care în vara acestui an a omorât cu mașina o persoană în Centrul Vechi, din municipiul Botoșani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Bărbatul acuzat că a omorât cu mașina o persoană, în Centrul Vechi, trimis în judecată!

Vasile G., de 43 de ani, aflat în prezent în arest preventiv, este acuzat de nu mai puțin de patru infracțiuni, respectiv tâlhărie calificată, omor, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Crima a avut loc pe 23 august, după ce între Vasile G. şi Iulian B., ambii aflaţi la un priveghi, a izbucnit un conflict, cauzat, se pare, de faptul că Vasile G. l-ar fi agresat pe fratele mai mic. Iulian B. a ieşit către parcarea din Centrul Vechi însoţit de doi amici, dar a fost văzut de Vasile G., care ar fi oprit o maşină, un VW Polo, condusă de un tânăr, pe care l-ar fi lovit şi l-ar fi scos din autoturism. A urcat la volanul maşinii, a accelerat şi l-a izbit în plin pe Iulian B, ucigându-l.

A fost văzut de poliţişti şi de jandarmi şi a încercat să fugă către strada Independenţei, dar maşina s-a izbit într-o bordură, fiind ulterior blocat şi prins de poliţişti.

Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru ca medicii să încerce să-i salveze viaţa, însă leziunile suferite au fost mortale. La scurt timp, la UPU s-au adunat peste o sută de etnici rromi care s-au manifestat gălăgios şi agresiv, fiind necesară prezenţa poliţiştilor, a jandarmilor şi a lucrătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale pentru restabilirea liniştii.

În urma prelevării de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, rezultatele au indicat 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 0,95 g/l la cea de-a doua probă în cazul individului care acum va trebui să dea socoteală în fața instanței pentru faptele sale. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
4

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
57

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
23

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...