Aflată în arest preventiv, Raluca Stăncescu este acum procuror suspendat

Pe lângă suspendarea din funcţia de conducere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stăncescu se confruntă acum şi cu suspendarea din funcţia de procuror.

Aflată în arest preventiv, Raluca Stăncescu este acum procuror suspendat

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a soluţionat ieri, prin admitere, nota Direcţiei Resurse Umane şi Organizare prin care se propune suspendarea Ralucăi Stăncescu, arestată preventiv de mai bine de zece zile, din funcţia de procuror şi din aceea de prim- procuror.

Pe de altă parte, joi, Raluca Stăncescu şi partenerul său, Cătălin Stavără, ajung în faţa unui complet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care va decide dacă menţine decizia arestului preventiv, luată de Curtea de Apel Suceava pe 21 iulie şi contestată de cei doi.

Raluca Stăncescu este acuzată de şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Cătălin Stavără este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Ancheta declanşată de DNA împotriva celor doi a făcut şi "victime colaterale". Bogdan Buliga, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie este acuzat de mărturie mincinoasă, pentru că a declarat că nu intenționa să folosească resursele umane și tehnice ale Serviciului pe care-l conducea pentru a o ajuta pe Stăncescu Raluca în demersul său infracțional, lucru total neadevărat, ofițerul de poliție manifestându-și disponibilitatea în acest sens de mai multe ori. Un poliţist a fost plasat sub control judiciar pentru că, la solicitarea Ralucăi Stăncescu, a sustras un suport optic din probatoriul unui dosar în care Stavără era cercetat penal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
150

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
106

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
95

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...