Vești proaste de la meteorologi: Un nou COD PORTOCALIU pentru județul Botoșani!
UPDATE!

Vești proaste de la meteorologi: Un nou COD PORTOCALIU pentru județul Botoșani!
Ploile continuă să cadă în cantitate mare în județul Botoșani, meteorologii anunțând în urmă cu scurt timp o nouă avertizare COD PORTOCALIU de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice.
 
Atenționarea este valabilă de la ora ora 12:20 până la ora 13:30. În acest interval se vor semnala averse torențiale care vor cumula 35...45 l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină de mici și izolat medii dimensiuni.
 
Sunt vizate localitățile Botoșani, Corni, Mihai Eminescu, Albești, Trușești, Bălușeni, Lunca, Vlădeni, Cristești, Curtești, Răchiți, Vârfu Câmpului, Gorbănești, Sulița, Stăuceni, Roma, Unțeni, Durnești, Nicșeni, Leorda, Blândești, Brăești, Văculești, Românești, Bucecea.
 
De asemenea, județul Botoșani se află sub avertizare de COD PORTOCALIU de ploi abundente în intervalul 29 iunie, ora 15 – 30, iunie ora 06. În acest interval, în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Totodată, în vigoare este şi un COD GALBEN de furtuni, valabil tot până sâmbătă dimineaţă, la ora 06.00. Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în Transilvania, Maramureş, Crişana, Banat, nordul Munteniei şi zona montană şi deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.Botoșaniul sub ape!

Cetățenii din municipiul Botoșani sunt în continuare afectați de căderile masive de apă din cursul serii de joi și până vineri la amiază. Numeroase mașini au rămas blocate în apă, iar majoritatea intersecțiilor din municipiu s-au transformat în adevărate lacuri, oamenii încercând că evite zonele cu probleme. Nici pietonii nu pot circula, trotuarele fiind acoperite în cea mai mare parte. Canalizările nu mai fac față, probleme mari fiind și acolo unde capacele de canalizare au sărit și ajung sub roțile mașinilor. 

Pompierii militari și voluntari intervin la această oră în Botoșani, Mihai Eminescu, Lozna, Răchiți și Todireni, pentru evacuarea apei din gospodării, degajarea unor autoturisme blocate în acumulările de apă și degajarea copacilor căzuți pe carosabil. Potrivit ISU Botoșani, cinci dintre intervenții se desfășoară în municipiul Botoșani, iar alte patru în celelelalte localități menționate.


UPDATE, ora 13.30: Administrația Națională de Meteorologie anunță că de la ora 13.30 a intrat în vigoare un nou COD PORTOCALIU, valabil până la ora 15.00, atenționarea vizând localitățile Botoșani, Ungureni, Mihai Eminescu, Trușești, Răchiți, Călărași, Gorbănești, Hlipiceni, Roma, Santa Mare, Unțeni, Nicșeni, Leorda, Blândești, Brăești, Răuseni. Se vor semnala averse torențiale care vor cumula 35...45 l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină de mici și izolat medii dimensiuni


Foto: intersecția Împărat Traian cu Onicescu, vineri, 29 iunie:


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, apel către botoșăneni: „Este mai grav ca acum trei luni. Pandemia nu se oprește”.

astăzi, 15:38
623

La prima sa întâlnire cu presa locală la mai bine de trei luni, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani și-a început discursul de marți cu un apel către botoșăneni. A...

Botoșani a primit banii pentru pagubele create de inundații asupra infrastructurii rutiere: circa 9.800 de lei

astăzi, 15:13
124

În timp record, la nivelul județului Botoșani, comisiile constituite prin Ordin al Prefectului județului, Dan Nechifor, au evaluat pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice din perioa...

Primarul municipiului Botoșani despre „Cornișa”: „Este un loc foarte râvnit în Botoșani de toate instituțiile de cultură”

astăzi, 15:05
211

După aproape patru luni de la ultima întrevedere, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a susținut marți prima conferință de presă, care a avut loc în Amfiteatrul de la ...