Trei tineri răniți într-un grav accident de circulație

Trei tineri răniți într-un grav accident de circulație

Un grav accident rutier a avut loc, duminică seară, pe drumul european 58, în apropiere de localitatea Coșula, din județul Botoșani. Trei persoane au ajuns la spital, după o manevră imprudentă.

Evenimentul rutier s-a petrecut în jurul orei 22:00. Potrivit anchetatorilor, o tânără de 24 de ani din Botoșani, aflată la volanul unui autoturism Fiat, se deplasa pe direcția Iași-Botoșani. Aceasta s-a angajat în depășirea unei mașini care rula în fața sa, condusă de către un bărbat de 69 de ani, însă nu a păstrat distanța regulamentară față de autoturism și l-a acroșat lateral. A pierdut apoi controlul volanului și a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un copac din peisaj.

În urma impactului, șoferița și cei doi pasageri din autoturismul grav avariat au fost răniți. Într-o stare mai critică se afla un tânăr aflat în dreapta șoferului. La fața locului au fost dirijate, în urma unui apel la 112, efectuat de către bărbatul de 69 de ani, două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță și unul de poliție.

Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Victimele au fost transportate spre Unitatea de Prim

iri Urgențe a Spitalului Județean, unde starea lor a fost stabilizată de către cadrele medicale.

„În cauză, s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca, în funcție de rezultatele cercetărilor, să se propună o soluție procedurală”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Autoturismul sever avariat a fost ridicat de o platformă a serviciului SOS.



 

 

Spune-ne opinia ta