O tânără însărcinată și băiatul de șase ani al acesteia, în stare gravă, după ce au fost victimele unui accident în municipiul Botoșani

O tânără însărcinată și băiatul de șase ani al acesteia, în stare gravă, după ce au fost victimele unui accident în municipiul Botoșani

Un grav accident rutier s-a produs, duminică, în jurul orelor prânzului, în apropiere de parcarea laterală a Carrefour, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani. Două autoturisme au intrat în coliziune, unul dintre acestea fiind proiectat spre trotuar, acolo unde a acroșat o femeie în vârstă de 29 de ani și băiatul acesteia, în vârstă de șase ani.

Trecătorii au alertat autoritățile, prin apel la 112, efectuat la ora 12:50. La fața locului au fost direcționate două echipaje de Terapie Intensivă Mobilă, un echipaj de pompieri ai Garnizoanei de Intervenții Botoșani, precum și unul de poliție.

Potrivit unor surse din anchetă, conducătorul auto al unui Porche Cayenne se deplasa dinspre Bulevardul Eminescu înspre centură, iar la un moment dat a depășit, pe linia de tramvai, o coloană de mașini, moment în care un autoturism Audi, care ieșea din parcarea supermarket-ului, a intrat în coliziune cu mașina de teren. Impactul puternic a redirecționat Porche-ul spre trotuar, unde a acroșat o femeie însărcinată și pe băiatul acesteia, cu care se plimba de mână.

Victimele au fost preluate de ambulanțe și transportate spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, ambele cu contuzii și traumatisme severe. Atât femeia, care a suferit inclusiv o fractură deschisă pe femurul stâng, cât și copilul se aflau în stare de inconștiență în momentul sosirii forțelor de intervenție.

Conducătorii auto, ambii în vârstă de circa 30 de ani, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările fiind desfășurate in rem, până la stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor producerii accidentului.