Nu vă lăsați păcăliți de escroci! O botoșăneancă dă în vileag metoda folosită chiar în casele de schimb valutar!

Nu vă lăsați păcăliți de escroci! O botoșăneancă dă în vileag metoda folosită chiar în casele de schimb valutar!

O tânără din Botoșani a povestit pe o rețea de socializare cum a rămas fără 450 de lei după ce, într-o casă de schimb valutar fiind, un individ i-a propus să îi vândă lui euro, pe motiv că se grăbește și nu mai are timp să stea la rând.

"Nu vă lăsați păcăliți de cei care vor să le schimbați bani! Într-un schimb valutar am fost abordată de un individ, care stătea la rând înaintea mea, cum că se grăbește și dacă nu vreau să îi vând lui euro. Voia 200€. Am calculat pe telefon prețul, i l-am zis și mi-a dat banii, i-am numărat prima dată și erau cu 20 de lei mai puțin și i-am zis. I-a numărat și el, mi-a dat 20 lei, i-am numărat eu, apoi mi i-a mai numărat încă o dată el. Mi-a dat mulți de 10 lei, ca sa nu îmi dau seama că îmi ia din bancnotele de 50 lei. Așadar, după a doua lui numărătoare mi-a dat cu 450 lei mai puțin", a povestit Bianca O. pe Facebook.

Botoșăneanca a crezut inițial că a pierdut banii, însă a aflat că metoda este cunoscută în Iași, unde astfel de indivizi recurg la această metodă pentru a înșela oamenii. 

"Când am descoperit că am mai puțini bani, am crezut că i-am pierdut. Întâmplarea a avut loc în zona Piața Mare acum 3 săptămâni, dar mi-am dat abia acum seama de modul lui de acționare, astazi aflând că și în Iași oamenii ca el acționează în mod similar. Individul era de statură mică, slab, bronzat, blond, se comporta ciudat, era agitat, acesta fiind singurul lucru care mă neliniștea și pe mine. Fizicul nu l-ar fi trădat că e un escroc", a continuat tânăra.

În urmă cu o săptămână, o altă botoșăneancă a fost înșelată tot într-o casă de schimb valutar, de această dată chiar de către angajata societății. Din fericire, femeia a constatat înșelăciunea și a solicitat sprijinul oamenilor legii. Angajata casei de schimb valutar s-a ales cu dosar penal. Botoșăneanca a dorit să schimbe suma totală de 9.390 de euro în lei, dar angajata societății a înșela-o cu suma de 450 de euro, după cum informează Poliția Locală Botoșani. Cazul a fost preluat de către lucrătorii din cadrul IPJ Botoșani, fiind întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
86

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...