În urmă cu puțin timp: Bărbat de 81 de ani, grav rănit într-un accident rutier

În urmă cu puțin timp: Bărbat de 81 de ani, grav rănit într-un accident rutier

Un grav accident rutier s-a produs pe DN 29A, între localitățile Dorohoi și Dumbrăvița, în după-amiaza zilei de marți, fiind implicate un autovehicul destinat trasportului persoanelor cu dizabilități și un moped.

Conducătorul auto aflat la volanul autoturismului, un bărbat în vârstă de 73 de ani, din Dorohoi, nu a păstrat distanța legală față de mopedul care se deplasa, pe aceeași direcție de mers, în fața acestuia, acroșându-l din spate. În urma coliziunii, conducătorul mopedului, un bărbat în vârstă de 81 de ani, a fost proiectat pe asfalt și a suferit leziuni grave la nivelul toracelui, membrelor superioare și capului.

Conducătorul auto al unui Volkswagen Polo a oprit în dreptul locului producerii incidentului, încercând să ajute, apoi a alertat autoritățile, prin apel la 112, efectuat în jurul orei 14:00. Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, precum și un echipaj de poliție au fost direcționate la fața locului.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal din Dorohoi, starea acestuia fiind relativ stabilă.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Acesta a fost escortat spre spital, pentru recoltarea de probe biologice, pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.