În județul Botoșani au răsunat alarmele de înștiintare și avertizare a populației! FOTO, VIDEO

În municipiul Dorohoi au răsunat miercuri, 19 aprilie 2017, alarmele de înştiinţare şi avertizare a populației. Acest fapt s-a datorat desfăşurării exerciţiului de protecţie civilă PROCIV 2017, organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), cu scopul de a pregăti cetăţenii pentru situaţii speciale. 

În județul Botoșani au răsunat alarmele de înștiintare și avertizare a populației! FOTO, VIDEO

În judeţul Botoşani, pe parcursul zilei de miercuri, în intervalul orar 10,00 – 12,00, s-au putut auzi semnalele de alarmare ale sirenelor electrice în oraşele Darabani, Ştefăneşti şi Flămânzi,  cele electronice, în municipiul Dorohoi, oraşul Săveni, dar şi comunele Drăguşeni, Mileanca, Havârna, Ştiubieni şi Vlăsineşti, scrie DorohoiNews.ro.

La Dorohoi a fost pusă în funcțiune sirena electronică de la Școala Gimnazială Nr.1, de unde populația a fost avertizată cu privire la căderea unor obiecte din atmosferă. Aplicaţia a urmărit în principal testarea sirenelor, dar şi modul în care se derulează fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi. Acest exerciţiu ajută la identificarea celor mai bune măsuri care trebuie să fie luate atât pentru protecţia populaţiei şi bunurilor materiale, cât şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.




Tot miercuri, astfel de exerciţii s-au desfăşurat şi în judeţele Argeş, Bacău, Braşov, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Iaşi dar şi Bucureşti. Exerciţiul de testare a debutat marți, 18 aprilie 2017, în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea şi Vrancea dar va continua şi pe joi, 20 aprilie, când vor fi angrenate şi judeţele Alba, Harghita, Bihor, Bistriţa – Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureş, Mureş, Satu – Mare, Sălaj şi Sibiu.

Evenimentul se va încheia vineri, 21 aprilie 2017, când sistemele de alarmare vor fi testate în judeţele Arad, Caraş – Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Timiş şi Vâlcea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
40

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
61

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2115

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...