În această dimineață: Grav accident rutier în Vorona. Cinci tineri au ajuns la spital

În această dimineață: Grav accident rutier în Vorona. Cinci tineri au ajuns la spital

Un grav accident rutier s-a produs, joi dimineață, în comuna Vorona, din județul Botoșani. Patru persoane au rămas încarcerate, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat.

Potrivit unor surse din anchetă, un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un atelaj hipo, pe un drum sătesc din localitatea Vorona, nu s-a asigurat la intrarea pe un drum județean și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care se deplasa regulamentar dinspre municipiul Botoșani, împrejutare în care intră în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a cinci persoane din autoturism cu vârstele cuprinse între 18 si 19 ani, aceștia fiind transportați la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

La fața locului s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de descarcerare, una cu apă și spumă, autospecială transport personal și victime multiple și Terapie Intensivă Mobilă - SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Șoferul și bărbatul din față-dreapta au fost eliberați dintre fiare de pompieri, în vreme ce un pasager a fost scos din mașină de către martori, iar un altul a ieșit singur, cei din urmă având vârste de 17, respectiv 15 ani”, a precizat ofițerul Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

 „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Conducătorul atelajului hipo avea o alcoolemie de 0,05 mg/l în aerul expirat”, a declarat inspectorul principal Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.