Dramă de nedescris pentru o familie de la Blândești: 15 ani de muncă în Italia au ars în trei ore

Dramă de nedescris pentru o familie de la Blândești: 15 ani de muncă în Italia au ars în trei ore

Dramă de nedescris pentru o familie din satul Cerchejeni, comuna Blândești. 15 ani de muncă și suferință în străinătate s-au făcut scrum în această după amiază din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din care era construit acoperișul.

Pompierii de la Botoșani au anunțat că atunci când s-a produs incendiul, proprietarii nu erau acasă. Un vecin a observat flăcările și a solicitat sprijinul pompierilor.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Gărzii de Intervenție Trușești, cu trei autospeciale cu apă și spuma și o ambulanță SMURD.

„La sosirea forțelor de intervenție, casa ardea în totalitate, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o anexă din gospodărie, dar și la locuința vecinului. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 15 pompieri militari și voluntari, aproape trei ore”, au anunțat reprezentanții ISU de la Botoșani.

Oameni muncitori, proprietarii au stat 15 ani în Italia și au construit cu greu o căsuță, dar care a ars din temelii în seara asta. Acum au rămas fără locuință în prag de sărbători iar cel mai probabil vor dormi în frig sau pe la rude în lunile care vor urma până la finele iernii.

“Puteți evita astfel de evenimente dacă vă izolați coșurile de evacuare a fumului faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu introduceți un strat de materiale necombustibile”, au mai explicat pompierii de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta