Dramă de nedescris pentru o familie de la Blândești: 15 ani de muncă în Italia au ars în trei ore

Dramă de nedescris pentru o familie de la Blândești: 15 ani de muncă în Italia au ars în trei ore

Dramă de nedescris pentru o familie din satul Cerchejeni, comuna Blândești. 15 ani de muncă și suferință în străinătate s-au făcut scrum în această după amiază din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din care era construit acoperișul.

Pompierii de la Botoșani au anunțat că atunci când s-a produs incendiul, proprietarii nu erau acasă. Un vecin a observat flăcările și a solicitat sprijinul pompierilor.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Gărzii de Intervenție Trușești, cu trei autospeciale cu apă și spuma și o ambulanță SMURD.

„La sosirea forțelor de intervenție, casa ardea în totalitate, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o anexă din gospodărie, dar și la locuința vecinului. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 15 pompieri militari și voluntari, aproape trei ore”, au anunțat reprezentanții ISU de la Botoșani.

Oameni muncitori, proprietarii au stat 15 ani în Italia și au construit cu greu o căsuță, dar care a ars din temelii în seara asta. Acum au rămas fără locuință în prag de sărbători iar cel mai probabil vor dormi în frig sau pe la rude în lunile care vor urma până la finele iernii.

“Puteți evita astfel de evenimente dacă vă izolați coșurile de evacuare a fumului faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu introduceți un strat de materiale necombustibile”, au mai explicat pompierii de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Incidente în Piaţa Unirii din Iași la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor. Primarul Iașului, atacat cu iaurt (Video)

Duminică, 24 Ianuarie 2021
3619

Scene incredibile astăzi la Iași, oraș care a purtat ani de zile steagul de capitală a Moldovei. Primarul Iaşului a fost atacat de un protestatar cu o substanță albă, cel mai probabil cu iaurt...

Parcă s-au trezit din vis. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: Românii fac salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani

Vineri, 22 Ianuarie 2021
1389

Noul ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui, recunoaște că România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim iar angajaţii fac salariul ap...

Hidroplasto Botoșani obține primul contract pentru lucrările de pe Autostrada A2

Vineri, 22 Ianuarie 2021
694

Compania Hidroplasto Botoșani a obținut un nou contract de instalare a dispozitivelor pentru acoperirea rosturilor de dilatație, de această dată pentru o autostradă. Mai exact, noul proiect al s...