Desfășurare de forțe pentru un element de muniție folosit ca decor într-o crâșmă

Desfășurare de forțe pentru un element de muniție folosit ca decor într-o crâșmă

O situație inedită a fost constatată, vineri dimineață, în orașul Darabani, din județul Botoșani. Un element de muniție, utilizat pe post de decor într-o crâșmă din localitate, a pus în alertă forțele de ordine și de intervenție.

Mai multe echipaje de poliție și de pompieri s-au deplasat spre o terasă, situată vizavi de magazinul Profi, după ce un apel la 112 reclama că există posibilitatea ca un obiect integrat în decorul barului să fie, de fapt, explozibil.

Pompierii direcționați la fața locului au constatat că era vorba despre o parte dintr-un obuz, care nu reprezenta, însă, un pericol.

„Pompierii au descoperit o parte dintr-un element de muniție, însă acesta nu este explozibil, nereprezentând un pericol”, a confirmat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Clienții veniți la terasa respectivă au fost evacuați, pe timpul derulării misiunii, iar agitația a pus pe jar unii localnici, care s-au liniștit ulterior la aflarea veștii că nu se aflau în pericol.

(foto: generic)

 

Spune-ne opinia ta