Contrabandă cu căruța, pe malul Prutului. Marfa urma să ajungă pe piața neagră din România! FOTO

Căruțașul a spus că a găsit cele 1500 de pachete de țigări pe malul râului Prut şi le-a încărcat în atelaj pentru a le transporta la domiciliu. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar țigările au fost confiscate.

Contrabandă cu căruța, pe malul Prutului. Marfa urma să ajungă pe piața neagră din România! FOTO

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut - judeţul Botoşani au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, 1.500 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 17.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

În data de 30 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut - I.T.P.F. Iași, aflaţi în executarea unei misiuni specifice, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de zi, un atelaj hipo care se deplasa dinspre localitatea Cotu Miculinți către malul râului Prut. La scurt timp, colegii noștri au observat din nou atelajul, în care se afla iarbă aşezată suspect de înalt în căruţă.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat imediat spre atelaj, iar sub vegetaţia din căruţă au descoperit trei colete cu ţigări, ambalate în folie de culoare neagră. Conducătorul atelajului, cetăţeanul roman Vasile C., în vîrstă de 40 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, a declarat că a găsit coletele pe malul râului Prut şi le-a încărcat în atelaj pentru a le transporta la domiciliu.

"În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 30.000 ţigarete (1.500 pachete), marca Ritm, în valoare totală de aproximativ 17.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă", a precizat subcomisar de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoşani.

Bărbatul implicat în activitatea infracţională a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de furtună pentru mai bine de jumătate de județ

astăzi, 18:19
646

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip Cod Portocaliu de vreme rea, valabilă pentru nu mai puțin de 39 de localități din județul Botoșani, duminică.Mete...

Radu Anton a fost depus la Capela Militară. Va fi înmormântat în satul natal

astăzi, 18:04
732

Colonelul în rezervă Radu Anton, trecut în neființă vineri, a fost depus la Capela Militară din municipiul Botoșani, în această după-amiază, informează reprezentanții Inspe...

Dacă nu votați, nu vă așteptați să contați. E simplu

astăzi, 17:57
109

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:Am locuit vreme de patru ani în Belgia și la fiecare sfârșit de săptămână când ne permitea vremea, călătoream prin s...