Bărbați uciși de un șofer în stare de ebrietate. Vinovatul a fost reținut

Bărbați uciși de un șofer în stare de ebrietate. Vinovatul a fost reținut

Doi bărbați și-au pierdut viața și un altul a fost grav rănit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui accident rutier petrecut în Dumbrăvița. Doi dintre ei se aflau într-un atelaj hipo, care a fost acroșat frontal de o autoutilitară condusă de către un șofer în stare de ebrietate. Cel din urmă a fost reținut.

Anchetatorii au stabilit că șoferul, în vârstă de 53 de ani, din Cristinești, în timp ce se deplasa pe direcția DN 29A-Ibănești, a pătruns pe contrasens, unde a lovit în plin căruța. Pasagerii atelajului, cu excepția unuia de 19 ani, care a reușit să sară înainte de impact, au fost aruncați din coș și au suferit traumatisme grave, pentru doi dintre ei incompatibile cu viața, în vreme ce autoutilitara a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat.

La fața locului au fost direcționate două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță, un echipaj de terapie intensivă al SMURD, un echipaj de pompieri și echipaje de poliție. Cei trei au fost preluați de ambulanțe, însă, în drum spre spital, bărbatul de 48 de ani și tânărul de 22, aflați în atelaj, au decedat, în ciuda eforturilor cadrelor medicale de a-i resuscita.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o concentrație de 1,07 mg/l. Acesta și victima de 19 de ani au fost internați la Spitalul Municipal din Dorohoi.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor exacte ale producerii accidentului și aplicarea măsurilor procedurale, fiind deschid un dosar penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Organele de anchetă au dispus reținerea pentru 24 de ore a conducătorului auto, ulterior primirii îngrijirilor medicale necesare. El va fi prezentat instanței cu o propunere preventivă.

 

Spune-ne opinia ta