Au mers în tabără, dar și la Urgențe. Cinci copii, internați pentru toxiinfecție alimentară

Au mers în tabără, dar și la Urgențe. Cinci copii, internați pentru toxiinfecție alimentară

 

 

 

Mai mulţi copii din Prahova, veniţi la Neamț în excursie, au acuzat stări de rău, greaţă și vărsături. Erau cazaţi la o mănăstire din Durău, acolo unde, după ce s-a dat alarma, au ajuns mai multe echipaje de la ambulanţă să-i preia.

S-a întâmplat în seara zilei de miercuri, 17 iulie. Până la miezul nopții, 5 copii au ajuns la Urgenţe, la spitalul din Târgu Neamț, iar alții erau în ambulanță, în drum spre unitatea spitalicească.

Până la ora 24.00, la spital s-au prezentat cinci copii cu vârste între 9 și 16 ani cu simptome de toxiinfecție alimentară- greață și vărsături.  

Ar fi mâncat produse lactate la mănăstirea unde sunt cazați, din Durău.

Copiii sunt acum stabili și ținuți sub supraveghere medicală.

Noi am anunțat deja DSP, au început o anchetă epidimiologică în acest caz”, a declarat dr. George Carp, directorul medical al Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț.

Potrivit unor surse neoficiale, minorii care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară sunt copii instituționalizați din județul Prahova, veniți în vizită la Neamț printr-un program cu finanțare europeană. Adulții care îi însoțeau au suferit atacuri de panică după ce minorilor li s-a făcut rău, rând pe rând. Se pare că aceștia ar fi nemulțumiți de condițiile de cazare și hrana primită de  la mănăstire, desi  ar fi plătit pentru toate aceste servicii, de o calitate… îndoielnică.

 

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
14

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
282

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
169

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...