Au mers în tabără, dar și la Urgențe. Cinci copii, internați pentru toxiinfecție alimentară

Au mers în tabără, dar și la Urgențe. Cinci copii, internați pentru toxiinfecție alimentară

 

 

 

Mai mulţi copii din Prahova, veniţi la Neamț în excursie, au acuzat stări de rău, greaţă și vărsături. Erau cazaţi la o mănăstire din Durău, acolo unde, după ce s-a dat alarma, au ajuns mai multe echipaje de la ambulanţă să-i preia.

S-a întâmplat în seara zilei de miercuri, 17 iulie. Până la miezul nopții, 5 copii au ajuns la Urgenţe, la spitalul din Târgu Neamț, iar alții erau în ambulanță, în drum spre unitatea spitalicească.

Până la ora 24.00, la spital s-au prezentat cinci copii cu vârste între 9 și 16 ani cu simptome de toxiinfecție alimentară- greață și vărsături.  

Ar fi mâncat produse lactate la mănăstirea unde sunt cazați, din Durău.

Copiii sunt acum stabili și ținuți sub supraveghere medicală.

Noi am anunțat deja DSP, au început o anchetă epidimiologică în acest caz”, a declarat dr. George Carp, directorul medical al Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț.

Potrivit unor surse neoficiale, minorii care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară sunt copii instituționalizați din județul Prahova, veniți în vizită la Neamț printr-un program cu finanțare europeană. Adulții care îi însoțeau au suferit atacuri de panică după ce minorilor li s-a făcut rău, rând pe rând. Se pare că aceștia ar fi nemulțumiți de condițiile de cazare și hrana primită de  la mănăstire, desi  ar fi plătit pentru toate aceste servicii, de o calitate… îndoielnică.

 

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Descoperire macabră în centrul orașului

astăzi, 17:00
1279

O femeie de 62 de ani a fost găsită fără suflare pe o bancă în părculeţul de lângă Piaţa Mică. Descoperirea a fost făcută duminică dimineaţă, de oamenii care mergeau la pia...

O familie de botoșăneni își caută un membru al familiei dispărut la Munchen!

astăzi, 12:09
686

O familie din Botoșani a făcut un apel pe rețelele de socializare pentru a-l găsi pe un botoșănean care lucra în zona Munchenului, și care a dispărut acum câteva zile.Botoșăn...

Comunicat PSD Botoșani: “România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

astăzi, 10:35
194

“România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul ...