Anchetă de durată în cazul incendiului de la stația de transformatoare, din Zona Industrială

Cauzele care au dus la producerea incendiilor în lanț, din weekendul trecut, la transformatoarele electrice, nu vor fi cunoscute prea curând, ancheta anunțându-se a fi una de durată.

Anchetă de durată în cazul incendiului de la stația de transformatoare, din Zona Industrială

La nivelul companiei Delgaz Grid a fost constituită o comisie care analizează incidentul, la finalul verificărilor, care se pot întinde și pe o perioadă de trei-patru luni, urmând a comunica, inclusiv celor de la ISU, ce a cauzat aceste incendii.

Sâmbătă, mai multe transformatoare din rețeaua de energie electrică, din Zona Industrială, au luat foc, cea mai gravă situație fiind în stația de transformatoare a Delgaz Grid, de la intrarea în Cătămărăști.

Peste 24 de ore au interevenit angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani pentru răcirea unei cuve ce conținea 11 tone de ulei, profesionalismul de care au dat dovadă pompierii făcând să nu se producă o tragedie de proporții.

Autoritățile de mediu au dispus ca întreaga cantitate de ulei amestecată cu apă să fie pusă în recipiente, pentru a fi neutralizată, urmând a fi făcute analize pentru a se vedea dacă a fost contaminată pânza freatică. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

astăzi, 13:02
1795

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

astăzi, 11:22
1324

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

astăzi, 08:48
845

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...