Anchetă de durată în cazul incendiului de la stația de transformatoare, din Zona Industrială

Cauzele care au dus la producerea incendiilor în lanț, din weekendul trecut, la transformatoarele electrice, nu vor fi cunoscute prea curând, ancheta anunțându-se a fi una de durată.

Anchetă de durată în cazul incendiului de la stația de transformatoare, din Zona Industrială

La nivelul companiei Delgaz Grid a fost constituită o comisie care analizează incidentul, la finalul verificărilor, care se pot întinde și pe o perioadă de trei-patru luni, urmând a comunica, inclusiv celor de la ISU, ce a cauzat aceste incendii.

Sâmbătă, mai multe transformatoare din rețeaua de energie electrică, din Zona Industrială, au luat foc, cea mai gravă situație fiind în stația de transformatoare a Delgaz Grid, de la intrarea în Cătămărăști.

Peste 24 de ore au interevenit angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani pentru răcirea unei cuve ce conținea 11 tone de ulei, profesionalismul de care au dat dovadă pompierii făcând să nu se producă o tragedie de proporții.

Autoritățile de mediu au dispus ca întreaga cantitate de ulei amestecată cu apă să fie pusă în recipiente, pentru a fi neutralizată, urmând a fi făcute analize pentru a se vedea dacă a fost contaminată pânza freatică. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Ce vor face elevii botoșăneni, pe 5 octombrie, de Ziua Educației!

astăzi, 10:52
344

Ca și în anii anteriori, la nivelul fiecărei unități de învățământ vor fi organizate manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, potrivit unui ord...

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Luni, 25 Septembrie 2017
536

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aşt...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

Luni, 25 Septembrie 2017
1033

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...