Anchetă de durată în cazul incendiului de la stația de transformatoare, din Zona Industrială

Cauzele care au dus la producerea incendiilor în lanț, din weekendul trecut, la transformatoarele electrice, nu vor fi cunoscute prea curând, ancheta anunțându-se a fi una de durată.

Anchetă de durată în cazul incendiului de la stația de transformatoare, din Zona Industrială

La nivelul companiei Delgaz Grid a fost constituită o comisie care analizează incidentul, la finalul verificărilor, care se pot întinde și pe o perioadă de trei-patru luni, urmând a comunica, inclusiv celor de la ISU, ce a cauzat aceste incendii.

Sâmbătă, mai multe transformatoare din rețeaua de energie electrică, din Zona Industrială, au luat foc, cea mai gravă situație fiind în stația de transformatoare a Delgaz Grid, de la intrarea în Cătămărăști.

Peste 24 de ore au interevenit angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani pentru răcirea unei cuve ce conținea 11 tone de ulei, profesionalismul de care au dat dovadă pompierii făcând să nu se producă o tragedie de proporții.

Autoritățile de mediu au dispus ca întreaga cantitate de ulei amestecată cu apă să fie pusă în recipiente, pentru a fi neutralizată, urmând a fi făcute analize pentru a se vedea dacă a fost contaminată pânza freatică. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta