Anchetă de durată în cazul incendiului de la stația de transformatoare, din Zona Industrială

Cauzele care au dus la producerea incendiilor în lanț, din weekendul trecut, la transformatoarele electrice, nu vor fi cunoscute prea curând, ancheta anunțându-se a fi una de durată.

Anchetă de durată în cazul incendiului de la stația de transformatoare, din Zona Industrială

La nivelul companiei Delgaz Grid a fost constituită o comisie care analizează incidentul, la finalul verificărilor, care se pot întinde și pe o perioadă de trei-patru luni, urmând a comunica, inclusiv celor de la ISU, ce a cauzat aceste incendii.

Sâmbătă, mai multe transformatoare din rețeaua de energie electrică, din Zona Industrială, au luat foc, cea mai gravă situație fiind în stația de transformatoare a Delgaz Grid, de la intrarea în Cătămărăști.

Peste 24 de ore au interevenit angajații Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani pentru răcirea unei cuve ce conținea 11 tone de ulei, profesionalismul de care au dat dovadă pompierii făcând să nu se producă o tragedie de proporții.

Autoritățile de mediu au dispus ca întreaga cantitate de ulei amestecată cu apă să fie pusă în recipiente, pentru a fi neutralizată, urmând a fi făcute analize pentru a se vedea dacă a fost contaminată pânza freatică. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăria Botoșani a publicat proiectul de buget. Câți bani alocă pentru dezvoltare și ce investiții vor fi făcute!

Joi, 18 Ianuarie 2018
401

Potrivit documentului, veniturile totale propuse de municipalitate pentru anul în curs sunt de 143,2 milioane de lei. La capitolul venituri din impozite și taxe locale, inclusiv taxe speciale, ...

Șefii Consiliului Județean caută bani pentru reabilitarea Muzeului Județean

Joi, 18 Ianuarie 2018
124

Un alt obiectiv pentru care Consiliul Județean speră să obțină bani de la Compania Națională de Investiții (CNI) este Muzeul Județean. Demersurile făcute până acum pentru ob...

Demersuri la CNI pentru construcţia unui nou Ambulatoriu de specialitate la Spitalul Mavromati

Joi, 18 Ianuarie 2018
408

În cursul zilei de miercuri, managerul Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, alături de directorul Direcţiei Investiţii, din Consiliul Judeţean, şi de deputatul Tamara Ciofu, au avut o întâlni...