Accident grav la Răchiți: Un tânăr și-a prins mâna într-un utilaj agricol!

"S-a cerut sprijin de la poliție pentru fluidizarea traficului pe traseul de deplasare a forțelor spre spital. La scurtarea timpului de deplasare au contribuit si cetățenii aflați în trafic care au înțeles imediat că este vorba despre ceva grav". 

Accident grav la Răchiți: Un tânăr și-a prins mâna într-un utilaj agricol!

Transportat la spital în stare gravă, după un accident cumplit! Victima, un tânăr în vârstă de 19 ani, și-a prins mâna între valțurile unui utilaj folosit la porumb. 

S-a întâmplat miercuri după-amiază, pe un câmp din localitatea Răchiți. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de descarcerare, precum și o autospecială de Terapie Intensivă Mobilă. 

Bărbatul avea mana prinsă între valturile unui utilaj agricol folosit pentru zdrobirea plantelor furajere. A fost transportat la spital cu tot cu valt. La Unitatea de Primiri Urgente, mana a fost eliberata de catre pompieri, cu ajutorul accesoriilor din dotare,  sub stricta suprveghere a medicilor.

"Colaborarea echipajului cu medic și a celor de la descarcerare la fata locului a făcut ca starea pacientului sa nu se agraveze. Concomitent cu descarcerarea a fost acordat primul ajutor, pacientul fiind  stabilizat. Echipajele de la fata locului au acționat inclusiv pentru susținerea morală și psihologică, fiind și meritul victimei că a fost tot timpul conștient și cooperant. Medicul de pe ambulanța TIM SMURD a luat legătura,încă de la fata locului, cu personalul medical UPU Botoșani, aceștia mobilizându -se exemplar până la sosirea echipajelor la spital. S-a cerut sprijin de la poliție pentru fluidizarea traficului pe traseul de deplasare a forțelor spre spital. La scurtarea timpului de deplasare au contribuit si cetățenii aflați în trafic care au înțeles imediat că este vorba despre ceva grav. La locul intervenției s-a acționat în cooperare cu SVSU RACHITI. La spital forțele au fost suplimentate cu accesorii specifice pentru a putea acționa foarte rapid pentru eliberarea mâinii. A fost un succes al întregii comunități, iar în astfel de situații doar aceasta trebuie sa fie abordarea noastră a tuturor", a declarat lt .col. Narcis Dumitru Jachel, comandantul Detașamentului de Pompieri Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta