Și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Albești au sărbătorit Ziua Educației!

Și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Albești au sărbătorit Ziua Educației!

În contextul sărbătoririi Zilei Mondiale a Educației, pe 5 octombrie, elevii Școlii Gimnaziale nr . 1 Albești, coordonați de prof. Macovei Carmen și elevii Școlii Gimnaziale nr.2 Dracșani (structură a Școlii Gimnaziale nr. 1 Sulița), coordonați de prof. Gânju Alexandra s-au reunit pentru desfășurarea activităților proiectului interșcolar ,,Uniți în credință și lectură”. 

Activitatea s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr. 2 Dracșani. Elevii au avut sprijinul doamnei prof. Balan Irina-Sabina, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Sulița, care a participat la activitățile desfășurate.

Activitatea a fost moderată Doamna de profesorul Carmen Macovei. Aceasta a diseminat activitatea Lecturiada 2019, a prezentat  cartea Lecturiadei- „Mică istorie a unui secol mare” și ghidul de lucru „Jurnal extim/jurnal intim”. În cadrul activității, elevii au putut asculta o recenzie de carte, prezentată de Codiță Claudiu, elev al Școlii Gimnaziale nr. 1 Albești. 

De asemenea, elevii au învățat cum să realizeze un vlog, iar la partea practică, împărțiți pe grupe au realizat un vlog în care au recomandat colegilor câte o carte. La finalul activității, elevii au fost fascinați de cântecul de chitară al Amaliei Chelaru, elevă a Școlii Gimnaziale nr. 1 Albești.  Apoi aceștia au putut socializa într-o atmosferă relaxată, bucurându-se de dulciuri și muzică. Impresiile despre activitățile proiectului au fost imortalizate în fotografii dar și în posterele realizate de elevii celor două școli.

Activitățile au fost primite cu mult entuziasm de elevi, bucuroși să învețe lucruri noi și să-și prezinte cărțile preferate. Aceștia au declarat că au aflat lucruri interesante, și-au făcut prieteni de suflet și sunt deschiși pe viitor pentru a se implica și în alte proiecte similare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
33

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
28

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
147

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...