Și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Albești au sărbătorit Ziua Educației!

Și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Albești au sărbătorit Ziua Educației!

În contextul sărbătoririi Zilei Mondiale a Educației, pe 5 octombrie, elevii Școlii Gimnaziale nr . 1 Albești, coordonați de prof. Macovei Carmen și elevii Școlii Gimnaziale nr.2 Dracșani (structură a Școlii Gimnaziale nr. 1 Sulița), coordonați de prof. Gânju Alexandra s-au reunit pentru desfășurarea activităților proiectului interșcolar ,,Uniți în credință și lectură”. 

Activitatea s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr. 2 Dracșani. Elevii au avut sprijinul doamnei prof. Balan Irina-Sabina, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Sulița, care a participat la activitățile desfășurate.

Activitatea a fost moderată Doamna de profesorul Carmen Macovei. Aceasta a diseminat activitatea Lecturiada 2019, a prezentat  cartea Lecturiadei- „Mică istorie a unui secol mare” și ghidul de lucru „Jurnal extim/jurnal intim”. În cadrul activității, elevii au putut asculta o recenzie de carte, prezentată de Codiță Claudiu, elev al Școlii Gimnaziale nr. 1 Albești. 

De asemenea, elevii au învățat cum să realizeze un vlog, iar la partea practică, împărțiți pe grupe au realizat un vlog în care au recomandat colegilor câte o carte. La finalul activității, elevii au fost fascinați de cântecul de chitară al Amaliei Chelaru, elevă a Școlii Gimnaziale nr. 1 Albești.  Apoi aceștia au putut socializa într-o atmosferă relaxată, bucurându-se de dulciuri și muzică. Impresiile despre activitățile proiectului au fost imortalizate în fotografii dar și în posterele realizate de elevii celor două școli.

Activitățile au fost primite cu mult entuziasm de elevi, bucuroși să învețe lucruri noi și să-și prezinte cărțile preferate. Aceștia au declarat că au aflat lucruri interesante, și-au făcut prieteni de suflet și sunt deschiși pe viitor pentru a se implica și în alte proiecte similare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Aveți grijă pe cine primiți în casă! O femeie i-a furat unei bătrâne toată pensia

astăzi, 11:16
53

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Truşeşti  au identificat o femeie de 50 de ani, din comuna Dobârceni, bănuită de comiterea unei infracţiuni de furt calificat de la o bătr...

Astăzi a fost semnat contractul pentru achiziția de autobuze în municipiul Botoșani - VIDEO

astăzi, 10:44
279

La Botoșani a fost semnat astăzi contractul pentru achiziția de autobuze în leasing de către Eltrans SA, unitate care asigură transportul public din municipiu cu ajutorul tramvaielor.Un...

Marius Croitoru, spectacol la conferința de presă, după victoria cu Iași: "În spatele fundașilor mei se mai juca o miuță"

astăzi, 10:11
442

Marius Croitoru a făcut spectacol ieri seară la conferința de presă de după victoria cu Poli Iași.După ce a reușit să-și pună medalia de bronz a primei divizii la gât, încă...