Și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Albești au sărbătorit Ziua Educației!

Și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Albești au sărbătorit Ziua Educației!

În contextul sărbătoririi Zilei Mondiale a Educației, pe 5 octombrie, elevii Școlii Gimnaziale nr . 1 Albești, coordonați de prof. Macovei Carmen și elevii Școlii Gimnaziale nr.2 Dracșani (structură a Școlii Gimnaziale nr. 1 Sulița), coordonați de prof. Gânju Alexandra s-au reunit pentru desfășurarea activităților proiectului interșcolar ,,Uniți în credință și lectură”. 

Activitatea s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr. 2 Dracșani. Elevii au avut sprijinul doamnei prof. Balan Irina-Sabina, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Sulița, care a participat la activitățile desfășurate.

Activitatea a fost moderată Doamna de profesorul Carmen Macovei. Aceasta a diseminat activitatea Lecturiada 2019, a prezentat  cartea Lecturiadei- „Mică istorie a unui secol mare” și ghidul de lucru „Jurnal extim/jurnal intim”. În cadrul activității, elevii au putut asculta o recenzie de carte, prezentată de Codiță Claudiu, elev al Școlii Gimnaziale nr. 1 Albești. 

De asemenea, elevii au învățat cum să realizeze un vlog, iar la partea practică, împărțiți pe grupe au realizat un vlog în care au recomandat colegilor câte o carte. La finalul activității, elevii au fost fascinați de cântecul de chitară al Amaliei Chelaru, elevă a Școlii Gimnaziale nr. 1 Albești.  Apoi aceștia au putut socializa într-o atmosferă relaxată, bucurându-se de dulciuri și muzică. Impresiile despre activitățile proiectului au fost imortalizate în fotografii dar și în posterele realizate de elevii celor două școli.

Activitățile au fost primite cu mult entuziasm de elevi, bucuroși să învețe lucruri noi și să-și prezinte cărțile preferate. Aceștia au declarat că au aflat lucruri interesante, și-au făcut prieteni de suflet și sunt deschiși pe viitor pentru a se implica și în alte proiecte similare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

Luni, 14 Octombrie 2019
164

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

Luni, 14 Octombrie 2019
118

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

Luni, 14 Octombrie 2019
105

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...