Salariile profesorilor vor fi plătite prin Inspectoratul Şcolar Judeţean

Salariile profesorilor vor fi plătite prin Inspectoratul Şcolar Judeţean

Începând cu luna ianuarie se schimbă modalitatea de virare a fondurilor pentru salariile angajaţilor din sistemul de învăţământ. Dacă până acum drepturile salariale asigurate de Ministerul Educaţiei se achitau prin intermediul primăriilor, începând cu anul 2018 acestea se vor plăti prin intermediul Inspectoratelor Şcolare.

Administraţiile publice locale vor trebui să asigure în continuare fonduri de la bugetul local pentru plata cheltuielilor cu utilităţile din unităţile de învăţământ.

“Începând cu anul calendaristic următor trecem cu finanțarea salarizării de la Minister, prin Inspectorat, la unități scolare. La nivelul județului Botoșani nu am întâlnit situații de blocaj în ceea ce privește lucrul cu primăriile în asigurarea resurselor financiare pentru plata salariilor, având în vedere că aceastea au fost asigurate de la nivelul ministerului, nu au căzut în sarcina autorităților să ne asigure finanțarea din impozitele cetățenilor. Dacă era așa chiar ar fi fost o problemă pentru noi. La autorităţile locale rămânem cu cheltuielile de funcționare a unității şi decontarea navetei”, a precizat Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani.

Axinte consideră că ar fi mai bine dacă şi decontarea navetei ar fi preluată de minister, fiind primării care nu pot asigura aceste fonduri, situaţia cea mai delicată la ora actuală fiind la Primăria Dimăcheni unde nu sunt bani nici pentru salariile funcţionarilor din instituţie.

“Poate că la anul prin noul mod de alocare a bugetului, unitățile administrative mici sunt avantajate, așa am înțeles, şi poate se va găsi o soluție să se achite restanţele la navetă”, a mai spus liderul LSI Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

astăzi, 17:24
474

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

astăzi, 09:55
1872

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculul unor dr...

Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

astăzi, 09:13
874

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Eugen Mateciuc, pentru dosarele depuse în sesiunea octombrie 2016,  evaluarea și decontarea s-a făcut în cursul...