ROSE – O conferință pentru performanță la Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani

ROSE – O conferință pentru performanță la Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani

Vineri, 22 noiembrie 2019, Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani a găzduit conferința județeană în cadrul proiectului privind învățământul secundar din România – ROSE (Romania Secondary Education Project), schema de granturi pentru licee.

Proiectul ROSE este unul dintre cele mai importante proiecte naționale, contribuind la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Conferința a fost susținută de domnul prof. Radu Jugureanu, din partea consultantului MEC-UMPFE, Horvath&Partners, căruia i s-au alăturat membrii echipei ROSE din Botoșani, doamna prof. Mihaela Achihăiței (monitor) și domnul Dorel Băitănciuc (mentor). Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fost reprezentat de doamna prof. dr. Rodica Mighiu.

Activitățile proiectului, menite să conducă la realizarea obiectivelor menționate, includ:

a) activități remediale, de consiliere, îndrumare și orientare vocațională, activități de dezvoltare personală;

b) activități extracurriculare și de informare, cum ar fi vizite/excursii de documentare, stagii de pregătire, participări la competiții și formarea de rețele interșcolare;

c) lucrări civile minore de renovare, amenajare a interioarelor clădirilor școlare (de exemplu: laboratoare), fără impact negativ asupra mediului și achiziții de bunuri.

În cadrul întâlnirii au fost prezentați și analizați indicatorii de proiect.

La nivelul județului Botoșani, cele 18 licee participante au realizat în foarte mare parte indicatorii propuși, realizându-se astfel creșterea procentului de promovare la examenul național de bacalaureat.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casă distrusă de flăcări la Cucorăni. O familie a rămas fără acoperiș în prag de sărbători

astăzi, 15:53
74

Doi frați din satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu, au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casa în care locuiau a fost distrusă într-un incendiu, produs astăzi, în...

O mamă cu șapte copii și doi nepoți a primit încă un moment de SPERANȚĂ din partea pompierilor de la Botoșani. Galerie foto.

astăzi, 14:48
140

Ne plac poveștile frumoase și ne plac oamenii care fac gesturi frumoase. Momentele de acest fel trec în general neobservate, dar rămân mereu în sufletul celor care primesc un...

Mai puține drumuri pentru cei care se pensionează. Ministrul Muncii a anunțat simplificarea procedurilor de pensionare

astăzi, 14:24
247

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie, precizând că a iniţiat un ordin în acest sens.Potrivit ministrului, Agenţia Na...