Probleme la o școală din județul Botoșani, din cauza zăpezii!

O unitate de învățământ din județul Botoșani unde învață peste 250 de copii se confruntă cu probleme grave, situația fiind adusă în atenție de primar Instituției Prefectului, Inspectoratului Școlar Județean și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Probleme la o școală din județul Botoșani, din cauza zăpezii!

Este vorba de Școala "Doctor Partenie Ciopron" din Păltiniș. Potrivit primarului Costel Romanescu, în urma ninsorilor din această iarnă, apa s-a inflitrat prin acoperiș și a afectat stratul de vată minerală și de rigips, fiind probleme în fiecare sală de clasă, la tavan.

Prefectul județului a dispus constituirea unei comisii care va merge la Păltiniș pentru a analiza cele sesizate, iar în urma raportului ce va fi întocmit se vor stabili pașii de urmat. 

"Am emis un ordin de prefect prin care am constituit o comisie care va merge la Păltiniș și va întocmi un proces verbal vizavi de starea unității de învățământ", a precizat prefectul Dan Nechifor.

Șoala de la Păltiniș a fost reabilitată cu fonduri de la Banca Mondială, de investiție ocupându-se Inspectoratul Școlar Județean.

Firma care a executat lucrările, finalizate în anul 2009, a fost Nova Construct din Iași, dar primarul din comună a semnalat faptul că acestea nu ar fi fost calitative, motiv pentru care au și apărut probleme la acoperiș.

Societatea care s-a ocupat de lucrări este aceeași care a reabilitat din Buleveardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Siret: “Renunţăm la o parte din lucrări”

Joi, 19 Octombrie 2017
1680

Directoul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Siret, Mihai Talpău, prezent la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că se va renunţa la o parte din lucră...

Prefectul Dan Şlincu către reprezentanţii Apelor Siret: “Nu voi accepta să fie sistată furnizarea apei nici măcar o oră în plus datorită incompetenţei. Nu trebuia să începeţi lucrarea”

Joi, 19 Octombrie 2017
2962

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu, a avut, joi seară, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, o poziţie extrem de tranşantă la adresa repreze...

De ce s-a ajuns la oprirea generală a apei! " Facem tot posibilul ca de vineri să începem furnizarea apei într-un regim normal”

Joi, 19 Octombrie 2017
7723

Directorul societăţii Nova Apaserv, Albert Tănase, a explicat de ce s-a luat decizia de oprire generală a apei, ţinând să precizeze că toată această situaţie nu poate fi imputată oper...