Probleme la o școală din județul Botoșani, din cauza zăpezii!

O unitate de învățământ din județul Botoșani unde învață peste 250 de copii se confruntă cu probleme grave, situația fiind adusă în atenție de primar Instituției Prefectului, Inspectoratului Școlar Județean și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Probleme la o școală din județul Botoșani, din cauza zăpezii!

Este vorba de Școala "Doctor Partenie Ciopron" din Păltiniș. Potrivit primarului Costel Romanescu, în urma ninsorilor din această iarnă, apa s-a inflitrat prin acoperiș și a afectat stratul de vată minerală și de rigips, fiind probleme în fiecare sală de clasă, la tavan.

Prefectul județului a dispus constituirea unei comisii care va merge la Păltiniș pentru a analiza cele sesizate, iar în urma raportului ce va fi întocmit se vor stabili pașii de urmat. 

"Am emis un ordin de prefect prin care am constituit o comisie care va merge la Păltiniș și va întocmi un proces verbal vizavi de starea unității de învățământ", a precizat prefectul Dan Nechifor.

Șoala de la Păltiniș a fost reabilitată cu fonduri de la Banca Mondială, de investiție ocupându-se Inspectoratul Școlar Județean.

Firma care a executat lucrările, finalizate în anul 2009, a fost Nova Construct din Iași, dar primarul din comună a semnalat faptul că acestea nu ar fi fost calitative, motiv pentru care au și apărut probleme la acoperiș.

Societatea care s-a ocupat de lucrări este aceeași care a reabilitat din Buleveardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
634

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
708

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
435

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...