Primul club de educație juridică din țară a fost înființat la Botoșani (FOTO)

Primul club de educație juridică din țară a fost înființat la Botoșani (FOTO)

Pe fondul unei lipse acute din materiile studiate de elevi la clasă a celor mai elementare noțiuni din domeniul juridic, botoșăneanca Anca Colescu a fost un pionier ce a predat voluntar,  fără nicio recompensă așadar, ore de educație juridică oriunde a fost solicitată în județ. Acum juristul și profesorul Anca Colescu a mai ”comis” o premieră. Primul club de educație juridică din țară a fost deschis la Botoșani, evenimentul având loc duminică în Aula Magna a Colegiului Național ”August Treboniu Laurian”.

Elevi din Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga”, din colegiul gazdă, dar și din alte instituții, precum Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, au ținut să participe la prima întâlnire a clubului, debutul fiind onorat de prezența directorilor de colegii, dar și de personalități din domeniul juridic botoșănean. Mihaela Ungureanu, președintele Tribunalului, executorul judecătoresc Sînziana Secrieru, avocatul Alina Conțac, notarul Oana Ilașcu au fost însoțite la prezidiu de Vlad Axinciuc, șeful Centrului Antidrog Botoșani.  Cu toții au discutat cu tinerii interesați să afle detalii legate de fiecare latură a vieții juridice pe care musafirii o reprezentau. Discuția moderată de inițiatoarea Anca Colescu a fost de natură să stârnească substanțial interesul participanților, tinerilor confirmându-li-se că nu dețin elemente de bază precum vârsta de la care minorii răspuns penal și civil, sau urmările neplăcute pe care le poate avea o simplă plimbare cu câinele personal prin parc.

Clubul deschis de asociația ”VedemJust” înființată de  Anca Colescu se va întruni săptămânal în aula laurienilor, tematicile urmând să fie stabilite împreună și dezbătute cu specialiștii ce au promis că vor da curs invitațiilor și pe viitor.

”Îi așteptăm pe toți cei interesați de discuțiile și dezbaterile noastre să vină și să devină membri ai clubului nostru. Avem deja câțiva ambasadori ai asociației, care au participat la formări organizate în Suceava de judecătorul Cristi Danileț, spre exemplu, tinerii urmând, în funcție de aptitudini și priceperi să susțină ore de educație juridică în rândul colegilor ce ar putea fi interesați, de oriunde din mediul urban sau rural. Suntem plini de energie și ne-am propus, printre altele, să reușim să transformăm Botoșanii în Capitala Tineretului din România 2020-2021”

, a explicat Anca Colescu.

”În calitate de  profesor și director voi încuraja aceste activități ce ne bucură pentru că vin în sprijinul programei școlare. Așa cum bine știți, școala nu ne învață chiar tot ce ne cere viața. Și atunci toate aceste activități, toate proiectele pe care le derulăm aici la Laurian, vin să completeze formarea voastră. Și vă provoc să vă asigurați că informațiile voastre ajung și la cei care nu vor participa la aceste activități, la cei care ar avea, poate, cea mai mare nevoie. Cei vulnerabili”

, a fost și cuvântul transmis de directorul Mihaela Prăjinariu, de la Colegiul Laurian.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

Luni, 14 Octombrie 2019
164

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

Luni, 14 Octombrie 2019
118

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

Luni, 14 Octombrie 2019
105

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...