O școală din Botoșani își schimbă scenariul. DSP: „Avem rol consultativ, toate unitățile l-ar putea aplica pe cel verde”

O școală din Botoșani își schimbă scenariul. DSP: „Avem rol consultativ, toate unitățile l-ar putea aplica pe cel verde”

Încă o unitate de învățământ din Botoșani a solicitat avizarea de către autorități a implementării scenariului „verde” în privința derulării activităților didactice. Este vorba despre Școala Gimnazială „Elena Rareș”, care a achiziționat separatoare și bănci individuale pentru ca măsura să se aplice, potrivit managerului Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Unitatea funcționa după scenariul „galben”, însă a reușit dotarea cu materiale și organizarea logistică pentru aducerea tuturor elevilor la școală. Consiliul de Administrație a informat Inspectoratul Școlar Județean și DSP că schimbarea se va aplica luni.

„Noi am fost informați de Școala nr. 8 cu privire la decizia Consiliului de Administrație de a se schimba scenariul de funcționare. Școala va trece de la scenariul galben la cel verde. De altfel, consiliile de administrație sunt cele care decid, noi doar ne oferim recomandările și avizăm în funcție de hotărârile acestora, IȘJ la fel, și doar facem un ordin comun pe care îl înaintăm CJSU, iar CSJU avizează. Nu DSP decide scenariul unei unități de învățământ, ci conducerea ei în sine, iar asta am vrut să subliniem și la conferința de presă de astăzi, că noi avem rol consultativ. Venim cu incidențele de infectare pe fiecare localitate, facem precizările necesare, însă consiliile de administrație sunt cele care decid. Pe speța de față, școala a reușit să achiționeze separatoare, bănci individuale, s-a pregătit și a solicitat trecerea pe scenariul 1. De altfel, dacă ar fi după mine, toate unitățile l-ar putea aplica pe cel verde”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul DSP Botoșani.

Astfel, la nivel județean, 106 școli vor funcționa de luni în regim „față în față”, în vreme ce 25 vor continua derularea activităților pe scenariu „galben”.

 

Spune-ne opinia ta