Nu este hotărât încă, dar primii care ar putea să se întoarcă la școală sunt elevii din clasa a VIII-a și a XII-a

Nu este hotărât încă, dar primii care ar putea să se întoarcă la școală sunt elevii din clasa a VIII-a și a XII-a

Ministerul Educației are în lucru mai multe scenarii pentru revenirea copiilor la școală. În primă fază, s-ar putea întoarce la cursuri doar tinerii din clasele terminale, respectiv elevii din clasa a VIII-a și a XII-a. Acest lucru se va întâmpla, însă, numai după ce vor fi luate măsuri de siguranță.

Scenariul cel mai plauzibil arată că elevii și studenții vor trebui să poarte măști, iar temperatura ar putea să le fie măsurată la intrarea în unitățile de învățământ. Lucru complicat și greu de realizat, spun medicii, pentru că triajul ar putea să dureze chiar și câteva ore.

Elevii din clasa a VIII-a și a XII-a ar urma să revină primii la cursuri după împărțirea pe grupe.

În acele două săptămâni, elevii de la clasele a VIII-a si a XII-a ar urma să dea teze, sa fie ascultați pe baza recapitulărilor, sa li se încheie medii, sa le fie completate foi matricole si sa depună cereri pentru Evaluarea Naționala si Bacalaureat.

În următoarele doua săptămâni ar trebui să revină la scoală și elevii din clasele V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, în doua schimburi, iar intre schimburi sau aibă loc dezinfectarea spațiilor. La fel, elevii învață in grupuri de cate 15.

Elevii de clasele I-IV nu sunt nevoiți să mai vină la școală și încheie anul școlar online, cu calificative, se arată într-un document al Ministerului Educației, o listă cu propuneri primită de la Inspectoratul Școlar de la București, și pe care ministerul în analizează  în prezent.

Directorii de școală recunosc faptul că măsurile vor fi greu de pus în practică, mai ales că unele școli au peste 1.500 de elevi.

De asemenea, medicii susțin că ultimii care ar trebui să meargă la școală sunt copiii de la clasele primare și cei de grădiniță.

În prezent, sunt 3 milioane de copii cuprinși în sistemul de învățământ românesc.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O stradă din municipiul Botoșani, în sfârșit asfaltată

astăzi, 10:01
183

Un tronson din municipiul Botoșani a fost asfaltat, vineri, potrivit unui anunț al primarului Cătălin Flutur.Este vorba despre Drumul Tătarilor, în lungime de 2,1 kilometri, proiectul f...

Orban lasă terasele deschide până la 00:00

astăzi, 09:06
64

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că programul teraselor va fi prelungit până la ora 00:00, odată cu intrarea în vigoare a noii perioade de 30 de zile de stare de alertă.&b...

Poza zilei: De la Ministerul Afacerilor Interne pentru toți invidioșii, se știe

astăzi, 08:55
111

„Nu sunt în campanie, nu sunt în concediu și suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea.De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiți cu toții...