Nemulțumiri de la mișcarea personalului didactic
BOTOSANI

Ordinea în care se desfășoară în acest an anumite etape din calendarul mișcării personalului didactic îi nemulțumește pe sindicaliștii din învățământ, mai ales că înainte de a fi aprobată această metodologie au cerut o serie de modificări, care însă nu au fost luare în seamă de Ministerul Educației.

Nemulțumiri de la mișcarea personalului didactic

Potrivit lui Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ, s-a cerut ca restrângerile de activitate să fie soluționate înainte de aprobarea cererilor pensionarilor de a rămâne la catedră, dar a rămas în continuare ca primă etapă rezolvarea cererilor de prelungire în cazul pensionarilor.

"Am fi dorit ca restrângerea de activitate la nivelul localității să se rezolve înainte de darea acordului pentru prelungirea activității personalului pensionabil sau pensionarilor de la catedră. La nivelul orașului Săveni, de exemplu, am ipotetic restrângeri la învățători dar în prealabil am dat continuare pensionarilor. Pe cel de la Săveni îl duc la Manoleasa, și rămâne acolo, îi mut titulatura acolo. Ca să vină la următoarea mișcare, pierde în fața altora după criterii, pentru că vine din altă localitate. Ori inversăm etapele, ori dăm o precizare. Metodologia spune că poate fi anulată prelungirea pensionarilor în situația în care nu se găsește rezolvare celui aflat în restrângere, dar dacă eu îi găsesc rezolvare undeva în județ se spune că am găsit soluție pentru el", a precizat Liviu Axinte.

Până pe data de 27 ianuarie la nivelul unităților de învățământ din județ se va ști situația cadrelor didactice care intră în restrângere de activitate.

 

 

Spune-ne opinia ta