Mesajul de încurajare adresat cadrelor didactice din Botoșani de către Ada Macovei: „Vom face față și ne vom descurca, sunt sigură!”

Mesajul de încurajare adresat cadrelor didactice din Botoșani de către Ada Macovei: „Vom face față și ne vom descurca, sunt sigură!”

Începând de vineri, 30 octombrie 2020, toate unitățile de învățământ din municipiul Botoșani vor efectua cursurile online, potrivit scenariului 3, pe o perioadă de 14 zile.

Trecerea la învățământul online a determint-o pe Ada Macovei, insp.șc.gen.adj. al IȘJ Botoșani, să lanseze un apel adresat în special cadrelor didactice de a se asigura că oferă elevilor un învățământ de calitate indiferent de situație, în care performanțele elevilor să nu fie afectate.

Redăm mai jos apelul insp.șc.gen.adj. al IȘJ, prof. dr. Ada Macovei:

„De astăzi și municipiul Botoșani adoptă noi restricții impuse de numărul mare de imbolnaviri cu COVID-19. Când am trecut prin boala aceasta, am făcut public un apel pentru respectarea masurilor de prevenire, pe care eu însămi m-am străduit să le respect încă din martie și care nu au fost suficiente, din păcate. Efectele le resimt și acum, când din ce în ce mai mulți prieteni și cunoștințe trec prin clipe grele, fiind bolnavi. Vă rog din nou să faceți tot posibilul să vă protejați sănătatea!

Într-o lună și jumătate de școală față în față, aproape în fiecare clasă au fost elevi absenți, din diferite motive. In ultima perioadă, din ce în ce mai mult personal din învățământ a fost afectat, iar pierderea unor prieteni dragi e sfâșietoare.

Trecem în învățământul online, care ne privează de socializare, de energia pe care o luam de la copii, de emoția unică a lecțiilor înțelese din clasă, de răspunsul entuziast al unora dintre copii si de tot ce înseamnă contactul direct cu elevii noștri. Sunt vremuri grele, pentru care ne pregătim din mers, care impun schimbări bruște și adaptare permanentă la nou.

Vom face față și ne vom descurca, sunt sigură!

Am avut zilele acestea numeroase întrebări de la cadrele didactice și de la sindicate, care reclamă libertatea profesorilor de a alege de unde desfășoară lecțiile online: de acasă sau de la școală. Contractele noastre de muncă stipulează clar locul de muncă, dar în situații întemeiate, cu act adițional la contract, locul desfășurării activității poate fi modificat. În aceste condiții, apelul meu este la învățământ de calitate! Sunt profesori care au acasă toată logistica necesară și toate materialele didactice de care au nevoie. Sunt alții, care au la școală toate aceste lucruri. E mult mai important să respectăm orarul elevilor și să ne facem datoria cât putem de bine, pentru ca timpul acesta să nu fie pierdut, iar elevii să poată obține performanțe școlare, pe măsura interesului și a capacităților lor intelectuale. Latura afectivă și cea emoțională, poate vor fi afectate mai puțin, dacă vom fi sănătoși și dacă vom putea identifica strategiile optime pentru progresul școlar, ținând elevii "conectați la educație". Vă doresc din tot sufletul, sănătate și putere! Vom fi bine!”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Apel din partea unui inspector IȘJ pentru salvarea medicului Radu Malancea: „Salvați viața unui om care a salvat atâtea vieți”

astăzi, 16:26
1537

În cursul zilei de duminică, fostul director al Spitalului Județean „Mavromat” Botoșani, Radu Malancea, a fost trimis în stare critică la Iași, fiind diagnosticat cu disec...

Constantin Lușneac, juristul DSP Botoșani, a încetat din viață

astăzi, 16:02
1710

Constantin Lușneac, juristul Direcție de Sănătate Publică (DSP) Botoșani și membru al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean „Mavromati”, a decedat duminică, 29 noie...

Directoarea unei grădinițe din Botoșani, răpusă de Covid

astăzi, 14:24
3422

Maria Marinuc, directoarea grădiniței nr.23 din Botoșani, a fost răpusă de coronavirus. Prietenii apropiați au început să transmită mesaje de condoleanțe familiei îndurerate.&...