Lecții gratuite de programare, pentru toate vârstele, oferite de Code School Clubs

Lecții gratuite de programare, pentru toate vârstele, oferite de Code School Clubs

Clubul de programare Code School Clubs se alătură ca partener național al celui mai mare eveniment educațional din lume, Hour of Code. 

Pe toată perioada desfășurării evenimentului internațional, între 7 și 13 decembrie, Code School Clubs oferă elevilor din România oportunitatea de a accesa gratuit o serie de lecții introductive de programare, accesibile tuturor, indiferent de vârstă.

Elevii din întreaga țară pot accesa cursurile de acasă, singuri sau chiar în cadrul orelor online, cu ajutorul unui profesor, și pot învăța primele noțiuni de programare cu ajutorul lecțiilor Scratch, Arduino, HTML și CSS, C++, Python sau Thunkable.

„Hour of Code este un eveniment pe care alegem să îl susținem în fiecare an din dorința de a le oferi cât mai multor elevi din România oportunitatea de a parcurge prima lor oră de programare. Credem că pentru a se putea pregăti cu adevărat pentru viitoarea carieră, indiferent de domeniu, fiecare elev ar trebui să aibă șansa de a se familiariza cu noțiunile de bază ale unui limbaj de programare. În această ediție a evenimentului, ne bucurăm că le putem oferi copiilor din toate colțurile țării acces gratuit la o serie de lecții, prin care au oportunitatea de a face primii pași în lumea programării și chiar de a-și descoperi o pasiune care îi poate purta spre o carieră de succes”, spune Anca Ciuclaru, Partnership Manager, Code School Clubs.

Anul acesta, pe lângă lecțiile de programare, Code School Clubs a pregătit o surpriză elevilor care își doresc să afle mai multe despre algoritmii din spatele platformelor precum Facebook, Netflix sau Spotify. Copiii pot participa gratuit în cadrul unui un workshop dedicat Machine Learning, prin simpla înscriere în formularul disponibil aici! 

Evenimentul Hour of Code are loc anual, în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor (Computer Science Education Week) și este organizat în România de ONG-ul educațional Adfaber, încă din 2014. În cele șase ediții, evenimentul s-a bucurat de o popularitate surprinzătoare în rândul elevilor și al profesorilor, de susținerea unor mari companii din România, a reprezentanților Administrației Prezidențiale, a artiștilor și a persoanelor publice.

Code School Clubs este clubul de tehnologie pentru copii și tineri fondat de români ce au creat cursuri de programare interactive, așa cum și-ar fi dorit sa le fie predate lor.

Prezent în nouă orașe din țară și oferă copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani oportunitatea de a învăța de la zero cele mai populare limbaje de programare.  

Copiii care doresc să acceseze lecțiile gratuite oferite de Code School Clubs în perioada 7-13 decembrie, sunt invitați să completeze formularul disponibil aici.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost accidentat de o mașină a cărui șofer nu a fost atent la manevra de dat cu spatele

Duminică, 17 Ianuarie 2021
547

Un bărbat de 79 a fost accidentat grav de o maşină care a ieşit cu spatele dintr-o parcare. Accidentul a avut loc vineri seară în Truşeşti.În momentul în care un autoturis...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (128)

Duminică, 17 Ianuarie 2021
303

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Cristian Preda este cunoscut ca profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Bucureşti, europarlamentar şi autor d...

Cutremur în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a a avut

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
448

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, la orele 18.20.33.Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km E de Brașov, 96km ...