​La Laurian elevii sunt învăţaţi să scrie proiecte pentru fonduri europene! FOTO

O echipă a Laurianului tocmai s-a întors din Daugavpils, Letonia, unde reprezentanţi din şapte ţări au participat la o mobilitate transnaţională. 

Un grup de elevi ai Laurianului învaţă să scrie proiecte finanţabile din fonduri UE alături de trei specialişti veniţi tocmai din Italia. Reprezentanţi ai Human Rights Youth Organisation, tinerii sunt ei înşişi în România graţie unui proiect prin intermediul căruia caută şi iniţiază diverse parteneriate pentru viitoare colaborări internaţionale între şcoli, organizaţii de tineret, sau alte structuri din educaţie din statele UE. Laurienii au fost selectaţi de profesorul Ana Tănasă, iar lucrul la viitorul proiect a făcut progrese considerabile în cele două săptămâni derulate. De altfel, Colegiul Naţional „A.T Laurian” are deja o experienţă vastă în conceperea şi derularea proiectelor Erasmus +, fiind una dintre unităţile şcolare preuniversitare cu un număr considerabil de documentaţii depuse cu succes la autorităţile ce finanţează schimburile de experienţă cu sistemele de educaţie din alte ţări. 
 
O echipă a Laurianului tocmai s-a întors din Daugavpils, Letonia, unde reprezentanţi din şapte ţări au participat la o mobilitate transnaţională.

Este vorba despre proiectul " Sharing the world: disability and displacement", finanţat de Comisia Europeana în cadrul programului Erasmus +. “Am vizitat şcoli, instituţii care lucrează cu elevi cu nevoi speciale, am prezentat exemple de bună practică în lucru la clasă, ne - am împărtăşit experienţe din viaţa la catedră, am lucrat la metode şi tehnici de identitate vizuala, într - un cuvânt, ne - am îmbogăţit!”, descrie pe scurt experienţa din Letonia profesorul Ana Tănasă.   

Preocuparea pentru realizarea şi derularea proiectelor din domeniul educaţiei, finanţate de UE sau din alte fonduri externe, rămâne o prioritate pentru specialiştii care conduc învăţământul botoşănean. Aşa cum inspectorul şcolar de specialitate, Rodica Mighiu, explica recent, sunt în continuare linii de finanţare deschise pentru acest domeniu, site-urile speciale erasmusplus.ro şi etwinning.ro oferind toate detaliile privind paşii ce trebuie făcuţi şi termenele viitoare până la care se pot depune formularele. Inspectoratul Şcolar organizează periodic cursuri pentru ca dascălii să înveţe să realizeze şi să deruleze aceste proiecte ce permit schimburile internaţionale de experienţă didactică, iar faptul că au început să fie învăţaţi şi elevii să conceapă astfel de documentaţii este lăudabil.  (Comunicat de presa)

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Achiziție militară majoră: România cumpără blindate de luptă de 2,5 miliarde de euro!

Thursday, 10 July 2025

Valoarea contractului care se va întinde pe opt ani e de aproape 2,5 miliarde de euro și presupune ca unele elemente ale blindatelor de luptă să fie produse în România. MApN an...

Lecții de siguranță, și în vacanță, predate de polițiștii botoșăneni! (Foto)

Thursday, 10 July 2025

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară desfășoară la nivelul județului Campania Națională ”𝐃𝐨𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐢̂𝐧𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧𝐢𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐯...

Restricții pentru românii care nu își plătesc taxele. Nu vor mai putea vinde mașini sau construi o casă!

Thursday, 10 July 2025

Cei care au taxe sau amenzi neplătite la stat nu vor mai putea să vândă sau să cumpere automobile, să-și recupereze permisul de conducere suspendat, ori să primească autorizații de cons...