IȘJ Botoșani: Nici un elev nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu a fost înregistrată nici o tentativă de fraudă

IȘJ Botoșani: Nici un elev nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu a fost înregistrată nici o tentativă de fraudă

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat că peste 4.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut astăzi cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare  Națională  (sesiunea 2-27 iunie 2020).

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a precizat că astăzi, 17 iunie, pentru un număr de 4.402 de absolvenți ai clasei a VIII-a , s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică.

“La această probă de examen au fost prezenți 4.054 candidați (92,1%), iar 348(7,9%) nu s-au prezentat la examen. Nici un elev nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost solicitări privind susținerea examenului cu subiectele de rezervă. În cele 105 centre de examen în care s-a desfășurat proba scrisă de Matematică nu a fost înregistrată nici o tentativă de fraudă”, a precizat  Inspectoratul Școlar Județean Botoșani într-un comunicat de presă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
17

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
35

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
28

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...