FOTO: Rădăcinile Europei în context educațional prin Erasmus+, la Grădinița „Șotron” din municipiul Botoșani

FOTO: Rădăcinile Europei în context educațional prin Erasmus+, la Grădinița „Șotron” din municipiul Botoșani

În perioada 14-18 octombrie a.c., are loc o activitate transnațională de învățare/predare/formare, la Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” din Botoșani, care implementează proiectul KorenineEvrope (The Roots of Europe), în cadrulProgramului Erasmus+, acțiunea cheie 2, educație şcolară, în perioada 2018-2020, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Organizațiile partenere sunt Grădiniţa Sentvid, Slovenia, Școala Primară Sabiha Gokcen, Izmir, Gaziemir, Turcia, Centrul de studiu Fogueteiro SA - Colegio Guadalupe, Portugalia, Şcoala Primară 52 Tsanko Tserkovski, Bulgaria și Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” Botoșani, din Botoșani.

Obiectivul principal al proiectului este cunoașterea și valorificarea patrimoniului național în cadrul schimburilor de experiență internaționale, înțelegerea diversității sociale, etnice, lingvistice și culturale, cunoașterea unor strategii de integrare a familiilor cu diferite culturi și medii sociale în programul educațional.

Sunt prevăzute dezbateri privind colaborarea unităților de învățământ cu autoritățile locale şi județene, expoziții, activități practice („Învățăm de la bunici”), prezentarea activităților fundamentale ale alternativei Plan Jena, activități de promovare a specificului local (arhitectură, ceramică, pictură religioasă, costumul popular), obiceiuri şi tradiții de iarnă, şezătoare („Adunate din bătrâni”), ateliere de lucru.

Menționăm câteva din rezultatele prevăzute: conectarea cu alte țări europene și introducerea în procesul educațional a noutăților dobândite prin mobilitate (metode de lucru, modalități de lucru cu părinții, implicarea copiilor din alte medii culturale), diseminarea bunelor practici, aprofundarea competențelor privind incluziunea, îmbunătățirea competențelor de utilizare a noilor tehnologii, îmbunătățirea utilizării limbii engleze.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Și Consiliului Judeţean Botoşani a fost la Târgul de Turism al României

astăzi, 18:33
6

Consiliului Judeţean Botoşani a anunțat că și el a fost prezent la Târgul de Turism al României. În perioada 14 – 17 noiembrie 2019, Consiliului Judeţean Botoşani a part...

Blitzkrieg la Spitalul Județean! Angajații din secţiile Spitalului Judeţean au intrat în “priză” după vestea că o echipă a Ministrul Sănătăţii este în control!

astăzi, 18:26
73

Luni după-amiază o echipă de la Ministrul Sănătăţii a descins la cea mai mare unitate sanitară cu paturi din Moldova.Pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă şi-au făcut apariţia, ...

O manevră greșită a băgat în spital doi oameni. Accident cu trei autoturisme implicate, în zona Lebăda

astăzi, 17:50
334

Un accident rutier soldat cu două victime a avut loc, luni după-amiază, în jurul orei 17:20, în zona Lebăda, în apropiere de giratoriul de la Secția pentru Drumuri Naționale, p...