FOTO: Rădăcinile Europei în context educațional prin Erasmus+, la Grădinița „Șotron” din municipiul Botoșani

FOTO: Rădăcinile Europei în context educațional prin Erasmus+, la Grădinița „Șotron” din municipiul Botoșani

În perioada 14-18 octombrie a.c., are loc o activitate transnațională de învățare/predare/formare, la Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” din Botoșani, care implementează proiectul KorenineEvrope (The Roots of Europe), în cadrulProgramului Erasmus+, acțiunea cheie 2, educație şcolară, în perioada 2018-2020, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Organizațiile partenere sunt Grădiniţa Sentvid, Slovenia, Școala Primară Sabiha Gokcen, Izmir, Gaziemir, Turcia, Centrul de studiu Fogueteiro SA - Colegio Guadalupe, Portugalia, Şcoala Primară 52 Tsanko Tserkovski, Bulgaria și Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” Botoșani, din Botoșani.

Obiectivul principal al proiectului este cunoașterea și valorificarea patrimoniului național în cadrul schimburilor de experiență internaționale, înțelegerea diversității sociale, etnice, lingvistice și culturale, cunoașterea unor strategii de integrare a familiilor cu diferite culturi și medii sociale în programul educațional.

Sunt prevăzute dezbateri privind colaborarea unităților de învățământ cu autoritățile locale şi județene, expoziții, activități practice („Învățăm de la bunici”), prezentarea activităților fundamentale ale alternativei Plan Jena, activități de promovare a specificului local (arhitectură, ceramică, pictură religioasă, costumul popular), obiceiuri şi tradiții de iarnă, şezătoare („Adunate din bătrâni”), ateliere de lucru.

Menționăm câteva din rezultatele prevăzute: conectarea cu alte țări europene și introducerea în procesul educațional a noutăților dobândite prin mobilitate (metode de lucru, modalități de lucru cu părinții, implicarea copiilor din alte medii culturale), diseminarea bunelor practici, aprofundarea competențelor privind incluziunea, îmbunătățirea competențelor de utilizare a noilor tehnologii, îmbunătățirea utilizării limbii engleze.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a dus în gura lupului. Botoșănean amendat și carantinat, după niște întrebări puse polițiștilor

astăzi, 15:46
428

Un bărbat de 46 de ani, din județul Botoșani, s-a prezentat la Serviciul Rutier pentru a solicita informații legate de permisul de conducere.Cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că ac...

Anchetă pentru „deturnare a licitațiilor publice” la Primăria din Ștefănești

astăzi, 15:23
581

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Săveni au efectuat, miercuri, percheziţii la Primăria oraşului Ştefăneşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiun...

Opt botoșăneni diagnosticați cu COVID, în ultimele 24 de ore

astăzi, 14:59
427

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, au fost diagnosticate cu noul coronavirus încă opt persoane, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică. Num...